Blesk – Genesis-The Songbook

Když před časem vyšlo jedno z prvních DVD tohoto druhu, „smoug on d vóótr", měl jsem velkou radost. Ale zároveň jsem si říkal, jestli to náhodou nebude komerční sebevražda a dočkáme se vůbec něčeho dalšího. V době, kdy se na nás z obrazovek hrnou zlaté hity v podání heligonek, Jan Slabák nám slibuje při včasném zavolání jedinečný knižní bónus a nejprodávanější desky všech dob jsou od dvojice, které nakonec pronikla i do tohoto segmentu trhu, aby hnala národ pod praotcovu horu. Ale kupodivu není tak zle a hudby pro nás pamětníky přibývá. V pondělí 25. května 2009 se za 52,- Kč v Blesku dočkáme další klasiky, tentokrát Genesis – The Songbook.

 

 

  

Záznam z roku 2001 (snad) obsahuje následující tituly:

 

01. I Can’t Dance

02. Invisible Touch

03. Follow You Follow Me

04. The Musical Box

05. Supper’s Ready

06. I Know What I Like (In Your Wardrobe)

07. The Lamb Lies Down On Broadway

08. Afterglow

09. Misunderstanding

10. Turn It On Again

11. Mama

12. Land Of Confusion

 

Bonusů v tak rozsáhlé podobě se asi těžko dočkáme, ale nemusí hned pršet, za ty prachy stačí, když kape. Teď bych třeba Led se zelím a ať Píseň zůstane stejná!

 

Všechno nakonec bylo "trochu" jinak:

 

Dokumentární DVD přibližuje divákovi formou rozhovorů se členy slavné skupiny a historických filmových záběrů písničky z repertoáru artrockové legendy napříč časem a albovou diskografií. V kapitolách postupně zaznějí hudební ukázky jednotlivých písní s bohatým komentářem samotných interpretů a spolupracovníků Genesis. Filmový materiál nabízí záběry ze studia a zkušeben, úryvky z historických koncertů, části jednotlivých vyhlášených klipů nebo mnohé fotografie. Postupně promluví o svém působení se skupinou a její, více než pětatřicetileté, historii kromě hlavních protagonistů také Anthony Phillips, Peter Gabriel, Steve Hackett, Ray Wilson, druhý kytarista Daryl Stuermer, producenti a manažeři. Skvělý plně zhudebněný filmový dokument o skutečné superskupině nejenom rockové historie.

 

Zadní strana 

 

Žánr: Hudební

Země původu: Velká Británie

Rok vzniku: 2001

Délka: cca 60 minut dokument + 39 minut bonusy

Režie: Bob Smeaton

Produkce: Geoff Kempin, Jamie Rugge-Price, Martin R. Smith, Terry Shand

Účinkují: Tony Banks, Phil Collins, Peter Gabriel, Steve Hackett, David Hentschel

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1, 2.0 anglicky

Titulky: německy, francouzsky, španělsky, portugalsky, italsky, holandsky  

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (1,78:1)

Bonus: Phil Collins Joins Genesis, Steve Hackett Joins Genesis, Horizons a další