Blesk – Ray Charles Live – In Concert With The Edmonton Symphony

Blesk nabídne v pondělí 8. června 2009 další hudební titul pro staromilce Ray Charles Live – In Concert With The Edmonton Symphony v ceně 52,- Kč. Určitě lépe ošetřený než když byl dostupný minule.

  

V roce 1981 zaznamenaný a na DVD poprvé v roce 2004 vydaný koncert legendárního jazzového a soulového zpěváka, který byl nahrán s kanadským Symfonickým orchestrem města Edmonton. Netradiční zpracování a provedení 11 písní a evergreenů z bohatého repertoáru Raye Charlese napříč jeho několik desítek let dlouhou kariérou.

DVD obsahuje skladby:

 

  1. Riding Thumb (Crofts, Seals)

  2. Busted (Howard)

  3. Georgia On My Mind (Carmichael, Charles, Gorell)

  4. Oh, What A Beatiful Morning (Hammerstein, Rodgers)

  5. Some Enchanted Evening (Hammerstein, Rodgers)

      Intro Realettes

  6. Hit The Road Jack (Mayfield)

  7. I Cant Stop Loving You (Gibson)

  8. Take These Chains From My Heart (Heath, Rose)

  9. I Can See Clearly Now (Nash)

10. What’d I Say (Charles)

11. America The Beatiful (Bates, Ward)

V roce 1936 jako šestiletý ztratil zrak a ve slepecké škole se naučil číst noty podle Braillova písma. Od patnácti let se živil hudbou. Stylově kroužil kolem rhythm and blues. Imponoval mu zpívající klavírista Nat King Cole a sám doprovázel významné bluesmany T-Bone Walkera a B. J. Turnera. Začátkem padesátých let nedávno minulého století si jeho talentu všiml tehdy málo známý trumpetista, brzy vlivný aranžér Quincy Jones. Postupem doby se Charles stal hvězdou gramofonové společnosti Atlantic. Publicisté o něm psali jako o géniovi, a o jeho písních jako o hitech. Řada jím proslavených skladeb zazní i v záznamu tohoto záznamu skvělého koncertu z roku 1981 v kanadském Edmontonu. R. Charles v roce 2004 zemřel jako třiasedmdesátiletý.

Žánr: Hudební

Země původu: USA

Rok vzniku: 1981/2004

Délka: 48 minut

Společnost: Eagle Vision

 

Předpokládané údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital DTS, 5.1 stereo

Titulky: žádné

Obraz: barevný 4:3

Bonus: žádný