Popron – PLANET FOOD – Mexiko

V edici PLANET FOOD vychází ve spolupráci s Popronem a Lidovými Novinami pět DVD, které budou distribuovány přes PNSku. Datum vydání čtvrtého z disků s názvem "Mexiko" je pátek 12. června 2009. Cena 49,- Kč.

Exkluzivní průvodce kuchařským uměním celého světa!
Kdo by nechtěl ochutnat celý svět? Cítit na jazyku doposud neznámé chutě, objevovat místní kulturu, procházet se po nevšedních místech a poznávat gastronomii a zvyky dalekých, ale snad až ne natolik vzdálených národů?
Mezinárodní gastronomický kaleidoskop (Planet Food) je anglický seriál, ve kterém ve společnosti čtyř sympatických a zábavných moderátorů navštívíme různé země světa a ochutnáme vše, co činí místní restaurace, domácí stoly a stánky pouličních prodavačů natolik ojedinělými.
Během procházky po tržnici objevíme všechny zvláštní přísady. Nahlédneme pod pokličky šéfkuchařů a společně s hospodyňkami připravíme rodinný oběd.

Gastronomii každé země můžeme sledovat v samostatných pořadech a pokaždé budeme mít po ruce jiného průvodce, který s nadšením ochutná občas i podivně vypadající pokrmy.
Vítejte v Mexiku – zemi, ve které se zrodila čokoláda. Seznámíme se s její přípravou a zjistíme jak se dělá "čokoláda na míru". Pochopitelně, že nás nemine ani ochutnávka tradiční mexické tortily a pražených fazolí. V restauraci specializované na vaječné speciality si dáme omeletu "huevos rancheros" a pak se vypravíme za mexickými indiány, kteří nám prozradí recept na slavný alkoholický nápoj – mezcal.
Mnohokrát náboženství přikazuje způsob použití surovin, ale všude se setkáme s tradicemi zděděnými po pradávných předcích, ať už se jedná o kulturu, či o gastronomii.

Mezinárodní gastronomický kaleidoskop není pouze o gastronomii, ale přesvědčí nás o tom, že všechny cesty vedou do kuchyně. Posaďme se tedy k velkému společnému jídelnímu stolu a vychutnejme si chutě světa, které nám servíruje Tyler Florence!
Údaje o DVD:

Datum vydání: 05.06.2009
Region: All
Formát obrazu: PAL 4:3
Zvuk: CZ Dolby Digital 2.0 (Stereo)
Minutáž: 00:50:00
Země: GB
Rok natočení: 2004