Sport – Tygři pouště

Sport v sobotu 20. června 2009 za 49,- Kč nabídne film Tygři pouště (občas uváděný jako Pouštní bouře).  Nejde ale ani o přírodopisný dokument, ani o film z bitev v Africe během druhé světové války. Životy statisíců obyvatel jsou ohrožovány iráckou balistickou raketou! Pentagon vysílá tajné letecké komando k likvidaci nebezpečné zbraně.

 

  

Bezohledný tyran, irácký prezident generál Ali Aziz, překročil všechny meze, když dokončil vývoj a výrobu bakteriologických zbraní v takovém množství, že by dokázal zničit všechna velká města, a ještě navíc dokončil systém dalekonosných řízených střel, které by dokázaly se smrtícím nákladem doletět do každého vybraného cíle kdekoli na území Evropy. Všichni jsou znepokojeni a Spojené státy se ve snaze zabránit panice rozhodnou jednat.

 

V Pentagonu je rušno – generál Tom Norris plánuje, jak zabránit Iráku v odpálení rakety. Protože však informace o bakteriologických zbraních nejsou oficiálně potvrzeny, nelze odsouhlasit oficiální vojenskou akci a dokonce ani vědět o případných utajených opatřeních. Generál tedy naplánuje tajnou misi malé bojové letky. Potíž je v tom, že jejím velitelem se může stát pouze jediný člověk, plukovník Lee Miller, který zná terén a dokáže úkol splnit i za těch nejméně příznivých podmínek. Jenže plukovník Miller je ve výslužbě a nemá příliš chuti znovu létat, protože se dosud nevyrovnal s dávným selháním. Generál však naléhá a tak Miller nakonec souhlasí. Má však podmínku, zbytek letky si vybere sám.

 

Osloví pět bývalých elitních letců, kteří byli za nejrůznější prohřešky propuštěni z armády. Za pomoci Ralfa Streetse během krátké doby udělá z nesourodé party armádních vyděděnců dokonale sehraný tým ostrých hochů. Pod krycím názvem Tančící stín se letka vydá na svou nebezpečnou tajnou misi nad Korálovým mořem v iráckém letovém prostoru, ve které budou odkázáni pouze sami na sebe, protože oficiálně o akci nikdo neví.

 

Dle diváků klasické céčko, vykrádající nápady z řady jiných filmů, snažící se ohromit trikovými záběry letadlel na lankách…

 

Žánr: Akční

Země původu: USA

Rok vzniku: 1998

Délka: 89 minut

Původní název: Desert Thunder

Režie: Jim Wynorski

Scénář: John Terlesky, Lenny Juliano

Produkce: Roger Corman, Sabrina Sipantzi Ballard, Jim Wynorski

Hudba: Deddy Tzur

Kamera: Andrea V. Rossotto

Společnost: Concorde-New Horizons Corp. / Sunset Films International

Hrají: Tim Abell (Bobby ‚Jet‘ Burkett), Daniel Baldwin (Lee Miller), Ari Barak (generál Ali Aziz), Melissa Brasselle (Michele Parkerová), Marc Casabani (Hashim Tareek), Dannon Green (Rapper), Stacy Haiduk (Ally ‚Al‘ Maloneová), Stevie Johnson (Johnny Jones), Lenny Juliano (kapitán Anthony Detolla), Richard Portnow (admirál Le Clair), Erik Rodenhiser (ochranka), Michael Saad (Ahmad Youssuf), David St. James (generál Norris), Richard Tyson (Ralph Streets), Robert Walden (generál Tom Brockton), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný

Bonus: ? žádný