North Video – Lady Chatterleyová – 1. část

A máme tu další přeliv z katalogu do katalogu. Po Jacku Holbornovi a Červeném bedrníku se ze sekce Připravujeme brněnského Mido Filmu v oznámených titulech North Video a Aha! na středu 24. června 2009 za 49,- Kč objevil film Lady Chatterleyová. Klasický příběh lásky bez hranic, tentokrát v televizním zpracování ale vyšel až ve středu 22. července 2009.

 

  

Viktoriánská Anglie. Lady Connie Chatterleyová žije v dobách nepředstavitelných rozdílů v bohatství a chudobě. Jako nedobrovolná manželka sira Clifforda, bohatého vlastníka dolů, je Constance Chatterleyová členkou těch nejvyšších vrstev.

 

 

Sir Clifford je na vozíčku kvůli zranění z války a neschopen tělesné lásky nemůže mít potomka. Tak čím dál více času věnuje provozu svojí společnosti a jeho žena je k němu přitahována spíše po intelektuální stránce, než jakékoliv jiné. On představuje obhájce povýšenosti vyšší společenské třídy, podporuje intelektuální život umělců a hlavně propaguje průmyslový rozvoj společnosti.

 

 

Je jen otázkou času, než nešťastná a neuspokojená Connie propadne divokému citu k místnímu myslivci Oliveru Mellorsovi. Manželův zaměstnanec ji zasvětí do tajů sexuálního života bez ohledu na společesnké a mravní předsudky.

 

 

 

Sir Clifford tuší vztah své ženy s jiným mužem, on sám si již dávno přál, aby Connie otěhotněla, třeba i s někým jiným. Nicméně když Connie opravdu otěhotní, dostávají události rychlý spád. Sir Clifford totiž považuje Mellora za společensky velmi podřadného.

 

 

Kontroverzní román byl díky svým názorům na společenské roztřídění společnosti a propagaci sexuálního života prohlášený za nemravný a díky zařazení mezi pornografii musel čekat na své vydání ještě třicet let po smrti autora.

 

 

Je otázka, co s titulem vyvede vydavatel. Vzhledem k udávané stopáži lze očekávat minimálně rozpůlení (doufejme, že na víc placek nedojde).

 

Zadní strana obalu

 

Nyní po vydání obou dílů můžeme konstatovat, že na každém DVD je po dvou epizodách. 

 

Žánr: Drama / Akční

Země původu: Velká Británie

Rok vzniku: 1993

Délka: dle dostupných zdrojů 235 minut, ve skutečnosti 1. DVD 100 minut, 2. DVD 100 minut

Původní název: Lady Chatterley

Světová premiéra: 6. června 1993 – Velká Británie

Režie: Ken Russell

Námět: David Herbert Lawrence (román "Lady Chatterley’s Lover")

Scénář: Ken Russell

Produkce: Johan Eliasch, Marina Gefter, Michael Haggiag, Robert Haggiag, Barry Hanson, Wendy Oberman, Ronaldo Vasconcellos

Hudba: Jean-Claude Petit

Kamera: Robin Vidgeon

Společnost: London Film Productions / Global Arts / British Broadcasting Corporation

Natáčeno: Gaddesden Place, Hemel Hempstead, Hertfordshire, Velká Británie / Isle of Wight, Velká Británie / Oxfordshire, Velká Británie / Pinewood Studios, Iver Heath, Buckinghamshire, Velká Británie / Wrotham Park, Barnet, Hertfordshire, Velká Británie

Hrají: Joely Richardson (Lady Chatterleyová), Sean Bean (Mellors), James Wilby (Sir Clifford Chatterley), Shirley Anne Field (paní Boltonová), Hetty Baynes (Hilda), Ken Russell (Sir Michael Reid), Brian Blessed (Petty Officer), Breffni McKenna (Donald Forbes), Pat Keen (paní Mellorsová), Amanda Murray (paní Draycottová), Judith Paris (paní Marshallová), a další

 

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný 4:3

Bonus: žádný