Sport – King Kobra

Minulý týden jsme se mohli bát za smíchu, tentokrát nám Sport v sobotu 18. července 2009 dopřeje spíš útrpný smích a nejspíš beze strachu. Videofilm King (Královská) kobra za 49,- Kč nás má přesvědčit, abychom si nezačínali s matkou přírodou. Ovšem tohle varování si zabralo spodní příčky hodnocení kdekterého žebříku.

 

  

Při testování nové drogy, která znásobuje agresivitu u zvířat i lidí, dojde v chemické laboratoři k nehodě a posléze k explozi. Následek této nehody je hrozný. Do světa unikne zmutovaný netvor. Napůl africká královská kobra a napůl chřestýš. Vědci toto stvoření nazvali "Seth" Tato příšera měří devět metrů a má veliký hlad.

 

 

První příležitost, kde Seth ukáže své děsivé možnosti, se stane pivní festival, konaný ve městě Filmoru. Toto město se okamžitě mění z poklidného městečka na strachem a panikou naplněnou past. Doktor Brad Kagen s přítelkyní Jo Briddleovou pozvou uznávaného odborníka na hady Nicka Hashimota, aby společně vymysleli způsob, jak tohoto obrovského plaza chytnout a to dřív něž znovu zaútočí. Ale Seth je velmi inteligentní plaz.

 

 

A nechme slovo těm, kteří za nás trpěli až do konce:

 

Míra tvůrčí nenápaditosti dosáhla katastrofálních rozměrů a… a byla to sranda ke zbláznění! Gumová hadice šustící listovím, skupinka totálních trotlů svolných k sežrání a „dokonalý" plán s dlouhou rourou a plynem – to v žádném dobrém filmu neuvidíte…

 

Poslední role kung-fu dědečka Pata Mority – vo filme sa pohyboval ako šašo postihnutý Alzheimerom.

 

 

Žánr: Horor / Sci-fi / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 1999

Délka: 93 minut

Původní název: King Cobra

Světová premiéra: 13. března 1987 – USA

Premiéra v kinech ČR: 4. prosince 2003

Režie: David Hillenbrand, Scott Hillenbrand

Scénář: David Hillenbrand, Scott Hillenbrand

Produkce: Mark Amin, David Hillenbrand, Scott Hillenbrand, Albert Miniaci, Lance Matthew Olsen, Guy Stodel

Hudba: David Hillenbrand

Kamera: Philip D. Schwartz

Společnost: Trimark Pictures

Natáčeno: Fillmore, California, USA

Hrají: Pat Morita (Nick Hashimoto), Scott ‚Brandon‘ Hillenbrand (Dr. Brad Kagen), Casey Fallo (Jo Biddleová), Hoyt Axton (starosta Ed Biddle), Joseph Ruskin (Dr. Irwin Burns), Courtney Gains (Dr. Joseph McConnell), Eric Lawson (šerif Ben Lowry), Arell Blanton (Jesse), Jerry Kernion (Conrad), Michael Leopard (Buck), Erik Estrada (Bernie Alvarez), Nick Jameson (Jurgen Werner), Cedric Duplechain (náměstek Bud Fuller), Paul Morgan Fredrix (Dr. Pat Kagen), Gary Bristow (Billy), Lang Yun (Dr. Toshi Ling), Catalina ‚Larrañaga‘ Martone (Kathryn Burnsová), Megan Blake (Grace Stillsová), Michael Elton (Michael Stills), Hailey Russo (Susie Stillsová), Scot Boland (Simpson), a další

 

Předpoládané údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný

Bonus: ?