Blesk – Kdopak to mluví 2

Kolikrát už jsme zmiňovali, že úspěch nenechá nikoho v klidu a přibývající penízky plodí myšlenky na pokračování. V pátek 31. července 2009 se za 49,- Kč s logem deníku Blesk dočkáme Kdopak to mluví 2. Mikey se vrací a není sám. Narodila se mu sestřička. John Travolta a Kirstie Alleyová v hlavních rolích pokračování úspěšné americké komedie.

  

James a Mollie čekají další dítě a připravují malého Mikeyho na důležitou událost. Mollie dostane porodní bolesti v zaměstnání a v poslední chvíli dorazí do nemocnice, kde císařským řezem přichází na svět malá Julie. Všichni se točí okolo nového přírůstku do rodiny, což Mikey nelibě nese. Mollie na nátlak své matky zařídí málo vydělávajícímu Jamesovi místo u soukromé letecké společnosti. James se začíná cítit odstrkovaný a těžko snáší, když mu Mollie organizuje život. Do propukající manželské krize významně zasáhne Molliin bratr Stuart, který se k nim na neurčitou dobu nastěhuje. James odchází z domu.

Mollie se trápí a uvědomuje si svůj podíl viny. Jednoho bouřlivého večera odjede na letiště, aby se s Jamesem udobřila a nechá u dětí svého bratra. Stuart pronásleduje bytového zloděje a děti zůstanou samy. Od hořícího vařiče se vznítí kuchyně a malý Mikey dopraví sebe i sestřičku do bezpečí. Smíření rodiče najdou sice byt v plamenech, ale děti v pořádku. Oba malí sourozenci si řeknou, že se musí především starat jeden o druhého, neboť na bláznivé dospělé není vždycky spolehnutí.

Klasická ukázka snahy svést se na nečekaném úspěchu předchozího dílu. Nicméně pořád daleko lepší, než když do třetice v rámci nezbytné gradace do všeho začnou kecat i domácí mazlíčci.

Žánr: Komedie

Země původu: USA

Rok vzniku: 1990

Délka: 80 minut

Původní název: Look Who´s Talking Too

Světová premiéra: 14. prosince 1990 – USA

Režie: Amy Heckerling

Scénář: Amy Heckerling, Neal Israel

Produkce: Bob Gray, Jonathan D. Krane, Leah A. Palco

Hudba: David Kitay

Kamera: Thomas Del Ruth

Společnost: Big Mouth Production / TriStar Pictures

Natáčeno: New York City, New York, USA / Vancouver, British Columbia, Kanada

Hrají: John Travolta (James Ubriacco), Kirstie Alley (Mollie Ubriaccová), Olympia Dukakis (Rosie), Elias Koteas (Stuart), Twink Caplan (Rona), Gilbert Gottfried (Joey), Mel Brooks (hlas pána na toaletě), Lorne Sussman (Mikey Ubriacco), Megan Milner (Julie Ubriaccová – 1 rok), Georgia Keithley (Julie Ubriaccová – 4 měsíce), Nikki Graham (Julie Ubriaccová – novorozenec), Danny Pringle (Eddie), Louis Heckerling (Lou), Neal Israel (pan Ross), Lesley Ewen (Debbie), Bruce Willis (hlas Mikeyho), Roseanne (hlas Julie), Damon Wayans (hlas Eddiho), a další

 

Předpokládané údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 16:9

Bonus: ? žádný