Filmag zábava – Cesta Černého měsíce

Filmag v pátek 18. září 2009 v ediční řadě Zábava nabídne akční jízda podle Johna Carpentera Cesta Černého měsíce za 45,- Kč. Oscarový herec Tommy Lee Jones (a nejen on) v akční klasice z poloviny 80. let. Boj o kazetu se vzácnými informacemi vrcholí mezi profesionálním zlodějem, tajnou policií a bandou zločinců.

Soudní přelíčení s vysoce postaveným politikem je ohroženo, protože chybí důkazy. Absolutně nepřekonatelný zloděj Quint, který se umí dostat i na nejnepřístupnější místa, dostane od FBI úkol. Je donucen agentem FBI Johnsonem k riskantní loupeži. Z centrály podezřelé firmy má ukrást disketu s tajnými údaji, které státní útvary nemohou získat legálně. Počítačový záznam obsahuje kompromitující informace, které lze u soudu použít.

 

 

 

Quintovi se sice podaří překonat veškeré bezpečností nástrahy a záznam ukrást, přesto však neunikne pozornosti ochranky a vzápětí má v patách nejen hvízdající kulky, ale také bezpečnostní jednotku vedenou svým nelítostným bývalým kolegou Marvinem Ringerem, který okamžitě pochopí, co a proč bylo ukradeno. Když už se zdá, že Quint neunikne a záznam se vrátí zpět do rukou firmy, rozhodne se zloděj svůj lup ukrýt.

 

 

Náhoda mu přihraje pod ruku prototyp luxusního sportovního auta nazvaného Černý měsíc na revoluční vodíkový pohon, který právě trojice jeho konstruktérů převáží do Los Angeles, aby pro jeho výrobu získali sponzora. Lup uschová do superauta. Sotva se Quintovi podaří zbavit pronásledovatelů, objeví se agent Johnson. Pokud se Quintovi nepodaří během několika hodin získat záznam zpět, nebude moci posloužit jako usvědčující důkaz.

 

 

Situaci navíc zkomplikuje banda zlodějů aut v čele se zlodějkou Ninou, která pracuje pro zdánlivě počestného obchodníka, ve skutečnosti bohatého gangstera Eda Rylanda. Auto společně s dalšími luxusními vozy ukradne a dopraví do podzemního komplexu, kde se kradené vozy upravují a připravují k dalšímu prodeji. Zdá se, že o luxusní vůz bude nadcházející noci opravdu velký zájem.

 

 

Uloupit se ho totiž chystá nejen Quint, který potřebuje ukrytý záznam, ale i trojice konstruktérů, kterým vůz patřil. Navíc také sympatická zlodějka Nina, která vůz pro Rylanda ukradla. Propadla totiž kouzlu nádherného vozu – a když jí ho Ryland odmítl přenechat jako odměnu za její služby, rozhodla se ho prostě znovu ukrást.

 

A protože přístup do Rylandova sídla je téměř nemožný, musí nakonec všichni spojit síly, aby se k černému zázraku dostali. Jenže i když to zvládnou, zbývá ještě cesta zpátky, a to s tak nápadným vozem, jakým je Černý měsíc bude ještě obtížnější. Navíc je tu nejen bdělý Ryland a jeho muži, ale také Marvin Ringer, který už ví, kde je ukryt ukradený důkaz, který by mohl poškodit zájmy jeho zaměstnavatelů.

Žánr: Thriller / Akční / Sci-fi / Krimi

Země původu: USA

Rok vzniku: 1986

Délka: 86 minut

Původní název: Black Moon Rising

Světová premiéra: 10. ledna 1986 – USA

Režie: Harley Cokeliss

Scénář: John Carpenter, William Gray, Desmond Nakano

Produkce: John Carpenter, Douglas Curtis, Joel B. Michaels

Hudba: Lalo Schifrin

Kamera: Misha Suslov

Společnost: New World Pictures / Sequoia Productions

Hrají: Tommy Lee Jones (Quint), Linda Hamilton (Nina), Robert Vaughn (Ed Ryland), Richard Jaeckel (Earl Windom), Lee Ving (Marvin Ringer), Bubba Smith (Johnson), Dan Shor (Billy Lyons), William Sanderson (Tyke Thayden), Keenan Wynn (Iron John), Nick Cassavetes (Luis), Richard Angarola (Dr. Melato), Don Keith Opper (Emile French), William Marquez (Reynoso), David Pressman (dítě v obchodě), Stanley DeSantis, Edward Parone (pan Emilio), Al White, Bill Moody, Townsend Coleman, a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 4:3 (1,33:1)

Bonus: ? žádný