North Video – Mezi cizinci

Ve zveřejňovaných seznamech plánovaných DVD se původně na čtvrtek 15. října 2009 pod značkou North Video za 49,- Kč objevil další film bez bližší specifikace s názvem Mezi cizinci. Budeme tedy opět střílet naslepo, o jaký titul by se mohlo jednat. Mohl by to být příběh tří žen, spjatých stejnými sny, touhami a životními rozhodnutími. A jak se již stává „dobrým“ zvykem, film vyšel opět s převelikým zpožděním až ve středu 4. listopadu 2009.

Tři ženy různých generací spojuje podobný problém. Všechny si nesou velmi silné trauma z minulosti.

 Olivia se celý život stará o svého invalidního manžela, kterého nemiluje. Po celé roky tajně kreslí a její sen ji vede od mateřské péče o nemocného manžela, k dceři, kterou její otec donutil k potratu, když jako mladičká dívka otěhotněla.

Natalia se vrací k první titulní stránce, kterou získala jako fotografka, a snaží se zjistit, jaký byl další osud Angolanky, kterou tehdy zachytila na film. Její despotický otec, známý fotograf, však nechápe dceřiny výčitky svědomí a snahu vydat se jiným směrem.

Catherine je vynikající violoncellistka, která zmizela od rodiny, a chce se pomstít otci, kterého právě propustili z vězení, protože cítí zodpovědnost za zničený život své matky.

Všechny tři ženy nalézají samy sebe ve vizi mladičké dívky a vzpomínky na dětství v nich probouzejí novou naději.

Režisérem je syn dvou slavných filmových osobností – herečky Sophie Loren, kterou obsadil do hlavní role a nedávno zesnulého proslulého producenta Carla Pontiho.

A z mála komentářů:

Tyhle malé nenápadné filmy dokážou člověka vždycky potěšit. Komorní snímek, jehož obsahem jsou pokřivené mezilidské vztahy, rozpolcené pocity a morální dilemata. Výborně napsaný scénář je podepřen bravurními hereckými výkony.

Žánr: Drama

Země původu: Kanada / Itálie

Rok vzniku: 2002

Délka: 93 minut

Původní název: Between Strangers / Coeurs inconnus / Cuori estranei

Světová premiéra: 30. srpna 2002 (Venice Film Festival)

Režie: Edoardo Ponti

Scénář: Edoardo Ponti

Produkce: Wladyslaw Bartoszewics, Mario Cotone, Simone De Rita, Elda Ferri, Deb LeFaive, Gabriella Martinelli, Roberto Pace

Hudba: Zbigniew Preisner

Kamera: Gregory Middleton

Kostýmy: Mario Davignon

Střih: Roberto Silvi

Scénograf: Gordon Sim

Společnost: Equinox Entertainment / Capri Films / MediaTrade / First Look International / Téléfilm Canada / Astral Films / The Harold Greenberg Fund / The Movie Network / Super Écran / Canadian Film or Video Production Tax Credit

Natáčeno: Toronto, Ontario, Kanada

Hrají: Sophia Loren (Olivia), Mira Sorvino (Natalia Bauerová), Deborah Kara Unger (Catherine), Pete Postlethwaite (John), Julian Richings (Nigel), Klaus Maria Brandauer (Alexander Bauer), Malcolm McDowell (Alan Baxter), Len Doncheff (majitel obchodu), Corey Sevier (Jeb), Ngozi Taymah Armatrading (běženkyně z Angoly), Dov Tiefenbach (Matt), Alex House (Kevin), Noam Jenkins (Rogelio), Sydney Pearson (děvčátko), Andrew Tarbet (George), Karen Glave (Hodna), Kathryn Winslow (Maria), Gérard Depardieu (Max), Robert Joy (Ralph), J. C. Kenny (televizní reportérka), Wendy Crewson (Amanda Trentová), Shawn Lawrence (Marty), Richard Blackburn (Nikos), Philip Williams (Les), Gerry Mendicino (detektiv), a další

 Údaje o DVD:

 Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: z naší nabídky, žhavé novinky