Blue Sky Film – Ira & Abby

V pravidelném termínu přichází Blue Sky ve čtvrtek 29. října 2009 za 49,- Kč s filmem Ira & Abby. Romantická komedie o lásce, sexu a nedorozumění.

Nejdřív je láska, potom manželství a nakonec terapie. Ira Black, chytrý neurotický žid se spoustou problémů na jedné straně a Abby Willoughby, volnomyšlenkářka, pracující ve fitness centru na straně druhé.

 

 

Když se tito dva potkají, stane se nemožné: zamilují se a rozhodnou se, že se vezmou. Společný život jim dokonce klape, ale až do chvíle, kdy Ira zjistí, že Abby je již rozvedená… a to hned dvakrát! Následuje série neočekávaných zvratů.

 

 

České komentáře žádné, v zahraniční great comedy a hodnocení mezi 60 až 70 procenty.

 

Žánr: Komedie / Romantický

Země původu: USA

Rok vzniku: 2006

Délka: 101 minut

Původní název: Ira and Abby / Ira & Abby

Světová premiéra: 23. června 2006 – USA (Los Angeles Film Festival)

Režie: Robert Cary

Scénář: Jennifer Westfeldt

Produkce: Declan Baldwin, Ged Dickersin, Robert Fedoris, Liz Hopkins, Ilana Levine, Jorge M. Perez, Stu Pollard, DOuglas G. Smith, Pablo Stalman, Jennifer Westfeldt, Brad Zions

Hudba: Marcelo Zarvos

Kamera: Harlan Bosmajian

Střih: Phillip J. Bartell

Kostýmy: Michael Anzalone, Doug Hall

Společnost: Breakout Pictures / Team Todd

Natáčeno: New York City, New York, USA

Hrají: Chris Messina (Ira Black), Jennifer Westfeldt (Abby Willoughbyová), David Margulies (doktor Arnold Friedman), Spiro Malas (řecký číšník), Kali Rocha (Tracy), Brad Bellamy (Henry), Kevin Sussman (Lenny), Marylouise Burke (Janice), Judith Light (Arlene Blacková), Robert Klein (Seymour Black), Michael McGrath (Tony), Fred Willard (Michael Willoughby), Frances Conroy (Lynne Willoughbyová), Malachy McCourt (smírčí soudce), Jason Alexander (Dr. Sapertein), Maddie Corman (Lea), Donna Murphy (Dr. Goldman), Chris Parnell (Dr. Silverberg), Darrell Hammond (Dr. Rosenblum), Peter Hirsch (Dr. Goldberg), Ilana Levine (Dr. Finkelstein), Matthew Del Negro (Seth), a další

 

Údaje o DVD neznámé:

 

Zvuk:

Titulky:  

Obraz:  

Bonus: