Aha! – U mě dobrý

V deníku Aha! je na čtvrtek 29. října 2009 za 52,- Kč inzerován český film U mě dobrý. Komedie z divokých devadesátých let.

 

Filmová komedie na motivy povídek Petra Šabacha podle scénáře Petra Jarchovského v režii Jana Hřebejka se ohlíží do doby našich prvních krůčků na novém, neprobádaném území rašícího kapitalismu v Čechách.

 

  

 

Šest přátel, zahrádkářů a rybářů, se schází v malebné přístavní hospodě U Buddyho na Libeňském ostrově. Jejich poklid, který tráví u desetníčkového mariáše, skončí ve chvíli, kdy se jeden z nich stane obětí falešných hráčů z Vysočanské tržnice.

 

 

A tak jako ve starých westernech, berou i naši přátelé zákon do vlastních rukou. Na horkém území tržnice, které se hemží lehkými děvami, pašeráky, zloději, podvodníky i úplatnými policajty se pokusí získat zpět třicet šest a půl tisíce v použitých bankovkách.

 

 

A podaří se jim to díky jejich kamarádství, odvaze, mazanosti a notné dávce štěstí. a především díky protřelosti hráčského esa, hochštaplera a ekvilibristy Mistra Classe.

 

 

Divácké komentáře se shodují, že první polovina filmu nic moc a v té druhé, kterou většinou přirovnávají k Podrazu nebo Dannyho parťákům, exceluje Bolek Polívka, bez něhož by film byl o ničem.

 

Žánr: Komedie

Země původu: Česká republika

Rok vzniku: 2008

Délka: 102 minut

Premiéra v kinech ČR: 15. května 2008

Režie: Jan Hřebejk

Námět: Petr Šabach (povídky)

Scénář: Petr Jarchovský

Produkce: Ondřej Trojan, Michaela Kuchynková

Hudba: Norbi Kovacs

Kamera: Jan Malíř

Střih: Vladimír Barák

Kostýmy: Katarína Bieliková

Zvuk: Michal Holubec

Architekt: Milan Býček

Společnost: Filmová a televizní společnost Total HelpArt T.H.A. / Poštovní spořitelna / TV NOVA / HBO

Hrají: Boleslav Polívka (Mrklas, vysloužilý varietní kouzelník), Jiří Schmitzer (Tonda), Lenka Vlasáková (Andula), Josef Somr (Balun), Miroslav Vladyka (Kája), Vladimír Javorský (Pepé), Petr Forman (Láďa), Dalibor Vinklát (Franta), Simona Babčáková (Kájova manželka), Mário Kubaš (Jáchym), Andrej Toader, Boris Hybner (skořápkář Knirek), Václav Kopta,Magdaléna Zelenková, a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1, 2.0 česky

Titulky: česky pro neslyšící, anglicky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (2,35:1)

Bonus: komentář režiséra, film o filmu, fotogalerie, trailer