North Video – Battlestar Galactica 20. DVD

North Video v úterý 15. prosince 2009 přináší v řadě Světový seriál třetí DVD třetí sezóny (celkově dvacáté) seriálu Battlestar Galactica za 49,- Kč.

 

Cyloni byli stvořeni lidmi. Vyvinuli se. Vzbouřili se. Existuje mnoho kopií. A mají plán …

 

Hvězdná sága pokračuje: flotila vesmírných plavidel v čele s bitevní lodí Galactica putuje k bájné planetě Zemi, na které by zdecimované lidstvo po zdrcujícím útoku Cylonů našlo nový domov.

 

DVD obsahuje další dvě epizody:

 

5.Kolaboranti (Collaborators)

Režie: Michael Rymer 

Scénář: Mark Verheiden 

 

Tři dny po záchraně kolonistů z Nové Capricy se Tigh, Tyrol, Anders a tři další z bývalého vedení hnutí odporu scházejí u jedné startovní tuby pro Vipery na Galactice. Vlečou svázaného Jammera, muže, kterého usvědčili z velezrady. Jammer prosící o milost a hájící se tím, že pomohl Cally, je bez milosti vystřelen do vzduchoprázdna. Tak jsou po celé flotile popravováni i ostatní kolaboranti z Nové Capricy.

 

Tom Zarek, zákonný prezident, nemá podporu armády. Nabízí proto prezidentství Lauře Roslinové za to, že ho udělá svým viceprezidentem. Roslinová souhlasí. Plukovník Tigh, horlivý člen popravčího tribunálu, je žhavý zabíjet všechny, kdo měli se Cylony něco společného. Pro Anderse začíná být atmosféra moc hustá, když chtějí odsoudit k smrti Felixe Gaetu, proti kterému nemají jediný přímý důkaz. Odstupuje a jeho místo zaujímá Kara. Ta po polibku smrti pro Gaetu přímo touží.

 

Mezitím se Gaius Baltar probouzí a zjišťuje, že se nachází na cylonské basestar. Jeho život je nyní v rukou Cylonů, kteří obdobně jako tribunál na Galactice hlasují o jeho životě či smrti. Rozhodnutí v rukou nakonec třímají Šestky, které si musí vybrat, jestli dají přednost svému vlastnímu biologickému druhu nebo člověku.

 

Na Galactice je Gaeta uznán vinným z velezrady a tribunál na sebe přebírá roli popravčích. Odtáhnou ho k přechodové komoře. Nevědí však, a možná ani nechtějí, skutečnou pravdu. Gaeta byl neznámý informátor, který předával klíčové informace Tyrolovi během okupace a umožnil tím povstání přežít a zvítězit. Tribunál se již chystá Felixe popravit, když v tom Kara vybuchne ve snaze přimět Gaetu žebrat o život. Začne rozebírat psí misku, o které ji Gaeta vyprávěl, a v tom si Tyrol uvědomí, že Gaeta není zrádce, ale jejich tajný zdroj…

 

6. Rozervaní (Torn)

Režie: Jean de Segonzac 

Scénář: Anne Cofell Saunders 

 

Baltar zůstává vězněm na cylonské basestar a to jen proto, že jeho věznitelé věří, že je dokáže dovést k novému cylonskému domovu: Zemi. A jelikož Baltarovi jde jen o sebe, opravdu jim prozradí jeden ze směrů cesty. Mlhovinu, která by mohla být navigačním bodem k nalezení Země. Cyloni tedy vyšlou jednu basestar na průzkum. Mezitím Gaeta na Galactice rozluští Baltarovi poznámky a přijde na stejnou mlhovinu.

 

Na Galactice se posádka snaží vrátit do starých kolejí a Helo pomůže Sharon vybrat její novou přezdívku: "Athéna". Piloti Viperů, opět pod velením Apolla, cvičí u neznámého měsíce. Poté co Starbuck všechny ohrozí nebezpečným manévrem a podaří se jí dokonce narazit do jiného Viperu, jí Apollo dá co proto. Plukovník Tigh to také nemá lehké. Helo ho neoficiálně nahradil jako Adamova pravá ruka, a tak se spolu se Starbuck utápí v sebelítosti. Oba ovšem netuší, jak daleko je Adama ochoten zajít, aby je udržel na své straně.

 

Daleko od Galacticy říká Caprica Six Baltarovi o cylonských projekcích, které cylonům umožňují vidět okolní svět, jak jen chtějí. Například tam kde Baltar vidí holé chodby basestar, Caprica vidí nádherný les. Předpokládá, že Baltar nemůže něco takového chápat, ale Baltar, který má stále svůj zvláštní vztah se Six ve své hlavě, tomu rozumí až moc dobře. A uvědomuje si těžkou pravdu: Co když za jeho vize Six mohou právě cylonské projekce? Znamená to, že je Cylon? Basestar v tu chvíli zachytí nouzový signál z jiné basestar, která letěla prozkoumat mlhovinu. Ta byla infikována virem, který zabíjí Cylony. Ti přítomní jsou zděšeni z toho, že ty na umírající basestar nemohou ani znovuzrodit, protože by s vědomím umírajících cylonů přenesli i virus, a nevědí, co by měli dělat.

 

Baltar se tedy přihlásí, že by mohl celou věc vyšetřit on. Je vyslán na umírající basestar, kde nachází zdroj nákazy: artefakt zde zanechaný třináctým kmenem lidí při jejich cestě k Zemi. Rozhodne si ponechat své tajemství, ale neuvědomí si, že artefakt nevědomky vyfotografoval. Cyloni opouští mlhovinu, jen aby je vystřídal průzkumný Raptor z Galacticy, který nenachází jen hledanou mlhovinu, ale i mrtvou basestar…

 

Jako vždy jsou obsahy epizod převzaty z www.bsg.cz, kde najdete i mnoho dalších informací.

 

Žánr: TV seriál / Sci-Fi

Země původu: USA

Rok vzniku: 2006

Délka: ? minut 

 

Údaje o DVD:  

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 2.0 česky (česky bez titulků, česky s českými titulky, česky s anglickými titulky)

Titulky: česky (Viktor „Winner" Dvořák)

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: ?