InterSonic – Ďáblíci

Tituly InterSonicu se postupně přesouvají do podlouhlých obalů edice KlikTV, od nového roku navíc za zvýšenou cenu. V nově zahájené řadě Komedie je na obalu avizován další film této kategorie Ďáblíci. Zřejmě tedy za nových 59,- Kč, ovšem termín vydání nejasný, snad někdy v týdnu od 1. února 2010. Ona je kráska, on ji miluje – kdyby však znala jeho rodiče, asi by to nepřežila. Již dříve vyšlo v DVD edici a na pultech v tomto provedení od čtvrtka 4. února 2010.

Pro zopakování:

 

Carol je umělkyně a chodí se Stevenem. Steven je sice fajn, ale někdy se chová divně. Zvlášť když přijde řeč na jeho rodinu. Steven nechce představit Carol svým rodičům, dokonce ani když Carol otěhotní. Nakonec má přece k setkání dojít, a tím se všechno neuvěřitelně zamotává. Překonají vůbec Steven a Carol někdy své citové bariéry?

 

 

Divácké průměrné hodnocení zachraňuje herecké obsazení:

 

Zajímavé téma. Ale i když občas k pousmání, spíše se vám ve výsledku dostane depresivní a skličující pocit. Rozhodně to není film pro krásný romantický večer. Hudba zde skoro žádná není, takže jediné co vyniká, je herecké obsazení a některé zajímavé, dobře zahrané postavy.

 

 

Námět netradiční a mimořádný. Podle zadání komedie, ale žádná se nekonala, ba i té romantiky bylo poskrovnu. Film je ale hluboce lidský, člověk se musel zamyslet nad skutečnosti, že i takoví lidé mezi námi žijí.

 

 

Podle popisu děje si člověk řekne, že nejspíš jde o průměrnou romantickou komedii ve stylu Fotr je lotr a přední strana obalu ho v tom jen utvrdí. Překvapení je ale o to větší! Film je totiž dramatem o liliputech, lidech s vývojovou vadou, kteří musí fungovat mezi lidmi normálního vzrůstu a přitom vycházet i s "těmi" ze své komunity. Všechno tady ale bohužel působí vykonstruovaně a nepravděpodobně.

 

 

Kate Beckinsale zachraňuje to, že je kočka.

Žánr: Drama / Komedie / Romantický

Země původu: USA / Francie

Rok vzniku: 2003

Délka: 91 minut

Původní název: Tiptoes / Tiny Tiptoes

Světová premiéra: 8. září 2003

Režie: Matthew Bright

Scénář: Bill Weiner

Produkce: Elie Cohn, Chris Hanley, John Langley, Margaret Langley, Jordan Leibert, Daryl Marshak, Fernando Sulichin, Douglas Urbanski, Brad Wyman, Susan Zachary

Hudba: Curt Sobel

Kamera: Sonja Rom

Střih: Paul Heiman

Kostýmy: Niklas J. Palm

Společnost: Langley Productions / Marshak/Zachary / Canal+ / Wild Bunch

Natáčeno: Los Angeles, Kalifornie, USA

Hrají: Gary Oldman (Rolfe), Peter Dinklage (Maurice), Kate Beckinsale (Carol), Matthew McConaughey (Steven Bedalia), Patricia Arquette (Lucy), Debbie Lee Carrington (Kitty Katzová), Ed Gale (Bobby Barry), David Alan Grier (Jerry Robin Jr.), Marcia de Rousse (Kathleen), Kacie Borrowman (Margaret), Michael J. Anderson (Bruno), Cherub Freed (Tiffany), Alexa Nikolas (Susan Barryová), Brittney Guzman (Janice), Santiago Segura (manažer motelu), Bridget Powers (Sally), Peter Macdissi (Adrissi), Brandon Thompson (Chuck), Dana Sessen (Darlene), Addie Roncal (dívka-nováček), Agustina Covain (služebná), Luigi Francis Melvin Shorty Rossi (Augie), Susan Barnes (Sylvia), Chad Everett (Kirk), David Weisenberg (rabín), Frank Cohen (doktor), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky

Titulky: česky, maďarsky

Obraz: barevný PAL DVD9 4:3

Bonus: trailery