Blesk – Stáhni mě do pekla

Občas se v sortimentu levných DVD objevují tituly, které by člověk v tomhle segmentu ještě nečekal. Blesk oznámil na pátek 2. dubna 2010 vydání DVD Stáhni mě do pekla. Hororový veterán Sam Raimi je zpět! A pozor, vývoj nelze zastavit – cena disku je 59,- Kč, což je předzvěst budoucnosti, kdy páteční tituly z katalogu H.C.E. budou v novinkové řadě Premiéra za korunek 69.  

Režisér poté, co převedl na filmová plátna slavnou komiksovou postavu Spider-Mana a udělal z ní miliardovou trilogii, se vrací ke svým kořenům. Ke kultovním filmům Evil Dead a Armáda temnot, které se dodnes umísťují na předních příčkách žebříčků nejlepších hororů všech dob a jsou populární nejenom mezi režisérovými fanoušky.

 

Protože se zařadil k největším jménům Hollywoodu, měl při natáčení volnou ruku a neomezený rozpočet. Jeho návrat k hororu se odehrál ve velkém stylu. Hororový příběh si pohrává s myšlenkou, že nakrknout starou cikánskou čarodějnici se nevyplácí.

 

Mladá bankovní úřednice Christine má dobrou práci, skvělého přítele a zářnou budoucnost před sebou. Ale za tři dny se její život změní na peklo. Ve svém zaměstnání usiluje o povýšení.

 

Jednoho dne se pokouší staré cikánce pomoci s nesplácenou hypotékou, nadřízený jí ale naznačí, že pro vedoucí pozici je třeba být tvrdý, aniž by věděl, jaké následky to pro Christine bude mít. Když ta odmítne staré ženě další odklad splátek, přivodí si smrtící kletbu! Od této chvíle začíná zběsilá snaha mladé dívky o záchranu své duše, po které se sápou pekelné spáry staré čarodějnice.

 

Většina diváků návratu mistra do jeho původní žánrové škatulky nelituje, dávka lekaček, hnusu a černého humoru se většinou líbí, i když i rýpavé hlasy se najdou. Většinou ale přes 70 procent.

 

Žánr: Horor / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 2009

Délka: 95 minut

Původní název: Drag Me to Hell

Světová premiéra: 15. března 2009 – USA (South by Southwest Film Festival)

Kinopremiéra v ČR: 18. června 2009

Režie: Sam Raimi

Scénář: Sam Raimi, Ivan Raimi

Produkce: Grant Curtis, Joshua Donen, Joseph Drake, Nathan Kahane, Ivan Raimi, Sam Raimi, Cristen Carr Strubbe, Robert G. Tapert

Hudba: Christopher Young

Kamera: Peter Deming

Střih: Bob Murawski

Kostýmy: Isis Mussenden

Společnost: Universal Pictures / Ghost House Pictures / Buckaroo Entertainment / Mandate Pictures / Tippett Studio

Natáčeno: 20th Century Fox Studios – 10201 Pico Blvd., Century City, Los Angeles, Kalifornie, USA / California State University Northridge – 18111 Nordhoff Street, Northridge, Los Angeles, Kalifornie, USA / Everett Street, Los Angeles, Kalifornie, USA / Los Angeles, Kalifornie, USA / Tarzana, Los Angeles, Kalifornie, USA / Union Station – 800 N. Alameda Street, Downtown, Los Angeles, Kalifornie, USA

 

Obrazovka přímo z DVD 

 

Hrají: Alison Lohman (Christine Brownová), Justin Long (Clay Dalton), Lorna Raver (Sylvia Ganushová), David Paymer (pan Jacks), Dileep Rao (Rham Jas), Adriana Barraza (Shaun San Denaová), Chelcie Ross (Leonard Dalton), Reggie Lee (Stu Rubin), Molly Cheek (Trudy Daltonová), Bojana Novakovic (Ilenka Ganushová), Kevin Foster (Milos), Alexis Cruz (pracovník na farmě), Ruth Livier (farmářova žena), Shiloh Selassie (farmářský syn), Flor de Maria Chahua (mladá Shaun San Denaová), Christopher Young (chodec), Ricardo Molina (pan Hernandez), Joanne Baron (sekretářka pana Jackse), Ted Raimi (doktor), Ali Dean (Pawn Broker), Octavia Spencer (Nancy Barnesová), Meyoung Laman (pracovnice v bance), Bill E. Rogers (ochranka), a další

 

V úvodu disku přeskočitelné "byste neukradli" a upoutávky na Gamer, AstroBoy, Admirál. To jsem zvědav – Gamer už je oznámen za 69,- Kč na pátek 23.4.2010, co asi to ostatní?  

 

Menu DVD 

 

Údaje o DVD:

 

Výběr kapitol 

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle původního obalu a pravítka1,78:1, podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: žádný