DVD edice – Mrtví mezi námi

Osvědčenými vodami pro DVD edici zůstává žánr bu-bu-bu filmů, nejlépe klonů něčeho známého. Další film bez konkrétního data vydání (budeme upřesňovat, až se DVD objeví na pultech) je například Mrtví mezi námi za 49,- Kč, který se honosí motem „duchařský horor ve stylu filmu Šestý smysl". Když si myslíš, že jsi sám – zamysli se ještě jednou… Hodnoceno kolem 40 procent. Na pultech od čtvrtka 15. dubna 2010.

Fotografka Bryn a astronom Paul jsou manželé, kteří se pokouší zavést svůj život do starých kolejí. Před třemi lety o Halloweenu zmizel a pravděpodobně se v nedalekém jezeře utopil jejich čtyřletý syn. Bryn se pokusila o sebevraždu a Paul obětoval svou kariéru, aby o ni mohl pečovat.

 

Nastěhují se do malého, útulného bytu v okouzlujícím starém domě. Při stěhování jim pomáhá Brynina sestra Christina. Paulovi se podaří najít práci na místní univerzitě.

 

Zanedlouho se ale začínají dít zvláštní věci. Bryn má noční můry a vidí ve výtahu malého chlapce, o kterém se později dozvídá, že už je dávno mrtvý. Zemřel právě ve výtahu, který se utrhl zrovna ve chvíli, kdy se chlapec snažil utéct před svým násilnickým otcem.

 

Bryn se rozhodne chlapcovu duši vysvobodit. Netuší, že dává v sázku svůj život.

 

Podle vydavatele jsou Mrtví mezi námi napínavý a perfektně zpracovaný duchařský horor. Podle diváků mizerný film bez atmosféry, plný klišé, chabých hereckých výkonů a navíc s absurdním koncem, který popírá vše předchozí.

 

Žánr: Horor / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 2009

Délka: 93 minut

Původní název: The Beacon

Světová premiéra: 25. října 2009 – USA

Režie: Michael Stokes

Scénář: Michael Stokes

Produkce: Sally Helppie, Kathleen Helppie-Shipley

Hudba: John Majkut

Kamera: Don Reddy

Střih: Stephen Lovejoy

Kostýmy: Janet Lucas Lawler

Společnost: Sabbatical Pictures

Natáčeno: Dallas, Texas, USA / Ellis County, Texas, USA / Waxahachie, Texas, USA

Hrají: Teri Polo (Bryn Shawová), David Rees Snell (Paul Shaw), Elaine Hendrix (Vanessa Carverová), Jonny Cruz (Simon Valencia), Jason Hammond (řidič), Bridgette Hammonds (Goalie), Kelli Dawn Hancock (policista Kit Karasic), Ken Howard (policista Ford), Michael Ironside (policista Ned Hutton), Kevin Scott Keating (James Nash), Austin Lux (Ronnie Nash), Ben Lux (Danny Shaw), Rick Morrow (chodec), Marnette Patterson (Christina Wadeová), Marin Rose (primabalerína), Everett Sifuentes (pan Butters), Julia Samthers (pracovnice v nemocnici), Nick Sowell (Will Tyler), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný

Bonus: žádný