Bontonfilm – Dr. House 6. DVD 2. série

Seriál Dr. House by v podání společnosti Bontonfilm měl pokračovat ve čtvrtek 15. dubna 2010 za 69,- Kč šestým (závěrečným) diskem druhé řady. Postupně vyjdou první tři řady seriálu, každá na 6 DVD v provedení digipack-slim. 

Držitel Zlatého glóbu Hugh Laurie se opět vrací do služby jako cynický Dr. Gregory House ve druhé sezóně nejinteligentnějšího a nejprovokativnějšího televizního seriálu. Tato 6-disková kolekce nabízí 24 průkopnických epizod, exkluzivní bonusové materiály a některé ze současných nejzářivějších hvězd včetně Sely Ward, Rona Livingstona, LL Cool J a Cynthie Nixon. Staňte se součástí týmu dr. House a jeho kolegů, který v tomto zábavném, emotivním a napínavém seriálu řeší ty nejzáhadnější medicínské případy. 

Disk by měl obsahovat následující díly:  

 

21. Euforie: Druhá část (Euphoria: Part 2)

Foremanův stav se neustále horší a lékaři nevědí, co ho způsobuje. Sice správně objeví legionelu, ale ta nemůže způsobovat stav, ve kterém se Foreman právě nachází. Doslova na poslední chvíli, kdy se mu lékaři chystají provést biopsii mozku, House objeví příčinu obtíží. Ve staré nádrži nad policistovým bytem je voda kontaminovaná cizopasníky a ti způsobují pacientův stav. I když se Foremana podaří zachránit, zdá se, že to bude mít následky.

 

22. Na věky (Forever)

Do nemocnice přivezou ženu s dítětem. Leželo pod vodou ve vaně ve chvíli, kdy jeho matka při společném koupání dostala záchvat. Později se matka přímo v nemocnici pokusí svého syna zabít. Lékaři se snaží zjistit, co matku vedlo k jejímu chování. Dítě na následky prodělaných traumat zemře. Lékaři zjistí, že malý po své matce zdědil celiakii. Ta u ní vedla k rakovině žaludku. Matka odmítá další léčbu, nechce dále žít, když nežije její dítě. 

 

23. Kdo je tvůj táta? (Who’s Your Daddy?) 

House má léčit dceru svého známého, kamaráda z hudební skupiny. Dívka má srdeční problémy, které způsobují těžké halucinace. Lékaři sice část srdce, které způsobuje ony stavy, ošetří metodou lokálního zmrazení, ale dívka má stále přetrvávající obtíže. Po dlouhém hledání se zjistí, že dívčin stav způsobuje zygomykóza. Poté už není těžké dívku vyléčit. House má problém uvěřit, že jeho bývalý kamarád by byl skutečným otcem dívky.

 

24. Příčina neznámá (No Reason)  

Za Housem přijde chlapík a postřelí ho do břicha a krku. Po operaci leží House i střelec na jednom pookoji a povídají si spolu. House i přes svoje zranení léči jednoho pacienta. Ale nic není tak jak se zdá … 

 

Podrobněji třeba tady.  

 

Žánr: televizní seriál

Země původu: USA

Rok vzniku: 2004 – ?

Délka: každý díl cca 45 minut

Původní název: House M. D.

Společnost: Heel & Toe Films / NBC Universal Television / Bad Hat Harry Productions / Shore Z Productions / Moratim Produktions

Natáčeno: Kalifornie, USA

Hrají: Hugh Laurie (vedoucí oddělení diagnostické medicíny Dr. Gregory House), Lisa Edelstein (ředitelka fakultní nemocnice Dr. Lisa Cuddyová), Omar Epps (neurolog Dr. Eric Foreman), Robert Sean Leonard (vedoucí onkologického oddělení Dr. James Wilson), Jennifer Morrison (imunoložka Dr. Allison Cameronová), Jesse Spencer (Dr. Robert Chase), a další 

  

Údaje o DVD:

 

Délka:  

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 2.0 česky

Titulky: česky napevno s anglickým zvukem

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9  

Bonus: žádný