North Video – Heuréka 10. DVD

North Video v úterý 20. dubna 2010 v ediční řadě Světový seriál pokračuje ve vydávání televizního seriálu Heuréka, 10. disk za 49,- Kč přinese další dva díly 2. řady tohoto seriálu.

Na disku by měly být dvě epizody:

Noc plná snů (Noche de suenos)

Režie: Eric Laneuville 

Scénář: Jaime Paglia 

Kamera: Rick Maguire

Hudba: Bear McCreary

Hrají: Colin Ferguson (šerif Jack Carter), Neil Grayston (Douglas Fargo), Jordan Hinson (Zoe Carterová), Joe Morton (Henry Deacon), Ed Quinn (Nathan Stark), Salli Richardson (Allison Blakeová), Erica Cerra (Jo Lupová), Christopher Gauthier (Vincent), Meshach Peters (Kevin Blake)  

Nákladní auto s toxickým odpadem společnosti Global Dynamics havaruje a lokálně znečistí životní prostředí Heuréky. Řidič pár dní po nehodě zemře a několik lidí vidí jeho smrt ve stejném snu. Carter jejich tvrzení věří, protože on sám proti své vůli jeden sen sdílel s několika dalšími obyvateli včetně Jo a Zoe.

Sdílení snů však není neškodné. Zvyšuje v organismu hladinu acetylcholinu, který funguje jako neurotransmiter a ve vyšším množství působí zhoubně na nervové funkce. Carter má jen málo času zjistit, co to způsobuje, Smrt hrozí i jemu.  

V podání vydavatele:

Po havárii auta s toxickým odpadem jeho řidič umírá a noc poté má Carter děsivou noční můru. Ráno se dovídá, že polovině města se zdál stejný sen. Všichni to berou na lehkou váhu, ukazuje se však, že toto sdílení snů není neškodné. 

Rodinné shledání (Family Reunion)

Režie: Michael Lange 

Scénář: Anne Cofell 

Kamera: Rick Maguire

Hudba: Bear McCreary

Hrají: Colin Ferguson (šerif Jack Carter), Neil Grayston (Douglas Fargo), Jordan Hinson (Zoe Carterová), Joe Morton (Henry Deacon), Ed Quinn (Nathan Stark), Salli Richardson (Allison Blakeová), Erica Cerra (Jo Lupová), Matt Frewer (Jim Taggert), Christopher Jacot (Larry Haberman), Jerry Springer (sám sebe), Tygh Runyan (Dr. Pierre Fargo), Terence Kelly (Charles Kindry), Scott Hylands (Dr. Anddre Sandrov)  

Při rekonstrukci laboratoře v Global Dynamics objeví pracovníci zapomenutou kryokomoru a rozmrazí z ní Fargova dědečka Pierra. Tvrdí, že se nenechal zmrazit a že ho někdo uložil k ledu úmyslně, aby se ho zbavil.

Podezření padne na Andreho Sandrova, Pierrova spolupracovníka, který si podle všeho přisvojil jeho zásluhy, za něž získal Nobelovu cenu. To je však jen půlka pravdy a Carter musí přijít na tu druhou. A to dřív, než Pierre zemře na rychlou degeneraci buněk, která se u něj po rozmrazení znenadání objevila.  

V podání vydavatele:  

Při rekonstrukci laboratoří je objevena kryokomora se zmrzlým tělem. Když se neznámého podaří oživit, představí se jim jako Pierre a tvrdí, že ho před lety do mrazicí komory kdosi zavřel úmyslně, aby se zbavil nepříjemného konkurenta. 

1. a 2. sezóna (celkem 25 epizod) vychází na 13 DVD.

Viz např. tady.  

Žánr: Sci-fi / Televizní seriál / Komedie / Drama

Země původu: USA

Rok vzniku: 2006 – ?

Délka: každý díl cca 45 minut, pilot cca 81 minut

Původní název: Eureka

Námět: Andrew Cosby, Jaime Paglia (kreslený seriál)

Produkce: Andrew Cosby, John Peter Kousakis, Jaime Paglia, Wendy Wallace

Hudba: Mutato Muzika

Střih: Chris Peppe, Andrew Seklir

Kostýmy: Diane Widas

Společnost: NBC Universal Television

Natáčeno: Chilliwack, British Columbia, Kanada / Heritage Woods Secondary School, Port Moody, British Columbia, Kanada / Sullivan Heights Secondary, Surrey, British Columbia, Kanada / Vancouver Film Studios, Vancouver, British Columbia, Kanada / Vancouver, British Columbia, Kanada

Údaje o DVD:

Délka: cca 85 minut

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 5.1, 2.0 česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9

Bonus: Galerie postav, Trailer Agentura Jasno