North Video – Xena: Princezna bojovnice – 41. DVD – 4. série

North Video v úterý 20. dubna 2010 pokračuje v řadě Světový seriál ve vydávání čtvrté řady seriálu Xena: princezna bojovnice. Devátý disk této řady je celkově 41. v pořadí a ke koupi bude za 49,- Kč.   

Za časů dávných bohů, hrdinných náčelníků a králů, neklidem zmítaná země zrodila hrdinku. Byla to Xena, mocná princezna bojovnice, zocelená žárem četných bitev. Síla, vášeň a nebezpečí… Její odvaha změní svět.

DVD obsahuje dvě epizody :

17. Hra, to je ono (The Play’s The Thing)  

Režie: Chris Graves 

Scénař: Ashley Gable, Thomas A. Swyden 

 

Podvodnice Zehra přesvědčí Gabrielu, že jeden z jejích svitků je výborným materiálem na divadelní hru. Zajistí kapitál u třech bojovníků a každému z nich slibuje 75% ze zisku. Zehra má v úmyslu utéct s penězi a nechat Gabrielu napospas rozčileným bojovníkům. Naštěstí se na premiéře objeví Xena… 

 

A verze z pošetky: Podvodnice Zehra přesvědčí Gabrielu, aby napsala divadelní hru o dobrodružstvích s Xenou a předala tak lidstvu své poselství míru. Ve skutečnosti však chce Gabrielu jen využít, aby vymámila peníze od mecenášů.

 

18. Napravená (The Convert) 

Režie: Andrew Merrified 

Scénař: Chris Manheim 

 

Joxer poprvé v životě zabije, a to zlého vůdce Critona. Problém je v tom, že to musí povědět jeho synovi, který považuje otce za hrdinu. Xena a Gabriela se znovu setkávají s Najarou, která tvrdí, že se změnila, ale zakrátko se ukazuje celá pravda…

 

A verze z pošetky: Najara se vrací a tvrdí, že se plně poddala cestě nenásilí – Xena jí však nevěří. Joxer v bitce poprvé usmrtí člověka a těžce se vyrovnává s pocitem viny.

 

Více najdete třeba zde.   

 

Údaje o DVD:  

 

Délka: 2×42 minut

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, 5.1, 2.0 česky

Titulky: česky (vypínatelné u českého zvuku, napevno s anglickým zvukem)

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: North Video připravuje