North Video – Zatykač: Mrtvý nebo živý

Po delší době tu máme zase jednu novinku od North Video, na pátek 7. května 2010 je připraveno vydání filmu Zatykač: Mrtvý nebo živý za 69,- Kč. Nick je samotář. Legenda. A také lovec odměn. Je jako ostře nabitá zbraň. Stačí jen odjistit…

Bývalý agent CIA Nick Randall se stane návnadou i lovcem zároveň. Sice chtěl jít do „důchodu" a se svou přítelkyní zcestovat svět, ale na scéně se zjevil jeden z nejhledanějších zločinců. Arabský terorista, který má na svědomí smrt více než 140 osob, a s nímž má Nick nevyřízené účty. Nyní se chystá po předchozí explozi v kině vyhodit do povětří chemickou továrnu a způsobit smrt až třiceti tisíc lidí.

 

V tajném spiknutí FBI a CIA je Randall najat k jeho polapení a zároveň se pro něj stává lákavou kořistí. Dochází k nelítostnému souboji, všude zůstává smrtelná spoušť, vyhrát však může jen jeden z nich.

 

Průměrně hodnocený snímek, zapadající do akční vlny osmdesátých let minulého století:

 

Film je možná zajímavější představitelem hlavní záporné postavy, kterou ztvárnil Gene Simmons z KISS, než jednou ze zcela zapomenutelných rolí drsňáka Rutgera Hauera, kterého je pro tenhle film vyložená škoda. Je to obyčejné béčko, samé klišé, kde teroristé dostanou, co zaslouží, docela nuda, příliš rozvleklé a zbytečně moc se tam tlachá.

Zadní strana obálky 

Žánr: Akční / Drama / Krimi / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 1986

Délka: 102 minut

Původní název: Wanted: Dead or Alive

Světová premiéra: listopad 1986 – USA (Baton Rouge market)

Kinopremiéra v ČR: 16. září 2004

Režie: Gary Sherman

Scénář: Michael Patrick Goodman, Gary Sherman, Brian Taggert

Produkce: Barry Bernardi, Michael Patrick Goodman, Robert C. Peters, Arthur M. Sarkissian

Hudba: Joe Renzetti

Kamera: Alex Nepomniaschy

Střih: Ross Albert

Kostýmy: Tom McKinley

Společnost: New World Pictures / Balcor Film Investors

Natáčeno: San Pedro, Los Angeles, Kalifornie, USA

Hrají: Rutger Hauer (Nick Randall), Gene Simmons (Malak Al Rahim), Robert Guillaume (Philmore Walker), Mel Harris (Terry), William Russ (Danny Quintz), Susan MacDonald (Louise Quintzová), Jerry Hardin (John Lipton), Hugh Gillin (Patrick Donoby), Robert Harper (Dave Henderson), Eli Danker (Robert Aziz), Joseph Nasser (Hasson), Suzanne Wouk (Jamilla), Gerald Papasyan (Abdul Renza), Nick Faltas (Amir), Hammam Shafie (expert-chemik), Tyler Tyhurst (Charlie Higgins), Ted White (Pete), Neil Summers (Hardy), Dennis Burkley (Farnsworth), Dee Dee Rescher (paní Farnsworthová), Jesse Aragon (Luis Sanchez), Tu Thuy (mladá Vietnamka), Tu Ban Nguyen (Vietnamec, obchodník), Garry Scott (student), Tiiu Leek (sama sebe), Bill Smith (sám sebe), R. J. Miller (pan Morrison), Charles Shapiro (Usher), David Boyle (policejní šéf), Jeffrey Josephson (seržant Nelson), Patrick Puccinelli (policista), James Edgcomb (technik), Buddy Farmer (agent), ), Gary Werntz (agent), ), Rif Hutton (agent), ), Richard Partlow (agent), ), Rick Goldman (agent), George Shannon (agent), Ed Brodow (agent), Patrick Gorman (agent), Hubie Kerns Jr. (agent), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1, 2.0 anglicky, 5.1 česky

Titulky: česky

Obraz: barevný 16:9 (1,85:1)

Bonus: Kinohity 2010 (trailery: The Expendables, Brooklyn´s Finest, Bad Lieutenant: Port Of Call New Orleans), Novinky (trailery: Agentura Jasno, Heuréka, Oggy a švábi), Nejen pro nejmenší (trailery: Diabolik, Co je, Andy?, Závody Nascar, X-Men, Iron Man, Sonic X, Farhat, Lví král Simba), Dále nabízíme (trailery: Dům z karet, Mezi cizinci, Prezidentův muž, Extralarge – Miamský zabiják, Prokletí králové, Fanfan)