Bontonfilm – Dr. House 3. DVD 3. série

Třetí řada seriálu Dr. House v podání společnosti Bontonfilm pokračuje třetím diskem ve čtvrtek 6. května 2010 za 69,- Kč. Postupně vyjdou první tři řady seriálu, každá na 6 DVD v provedení digipack-slim. 

Držitel Zlatého glóbu Hugh Laurie se opět vrací do služby jako cynický Dr. Gregory House ve druhé sezóně nejinteligentnějšího a nejprovokativnějšího televizního seriálu. Tato 6-disková kolekce nabízí 24 průkopnických epizod, exkluzivní bonusové materiály a některé ze současných nejzářivějších hvězd včetně Sely Ward, Rona Livingstona, LL Cool J a Cynthie Nixon. Staňte se součástí týmu dr. House a jeho kolegů, který v tomto zábavném, emotivním a napínavém seriálu řeší ty nejzáhadnější medicínské případy. 

Sakra, kam zmizela stránka serialzone.cz?  

Disk by měl obsahovat následující díly:  

 

09. Hledá se Jidáš (Finding Judas) 

Do nemocnice je dopravena malá šestiletá holčička. Došlo u ní k záchvatu nemoci přímo na dětské pouti. Zprvu se lékaři přiklánějí k vyšetřování jejího žlučníku. Když dojde k jeho odstranění, hned po zákroku se u dívky objeví podivná vyrážka. Stav vyrážky se výrazně zhoršuje a lékaři jsou přesvědčeni, konkrétně House, že dítě dostává bakterii, která napadá živé maso.

 

House, který trpí nedostatkem Vicodinu, se dostane do stavu, kdy není schopen ovládat své pocity. Velmi hrubým způsobem urazí Cuddyovou a fyzicky napadne Chase ve chvíli, kdy se Chase snaží zastavit zbytečnou amputaci končetin pacientky. Chase si totiž uvědomí, že dívenka má těžkou alergickou reakci na světlo. Operace je naštěstí včas zastavena, ale Wilson odmítá dál snášet Housovo chování k sobě a ostatním a rozhodne se svědčit proti Houseovi. 

 

10. Šťastné mini-vánoce (Merry Little Christmas) 

House tentokrát léčí dívenku, pacientku dr. Cuddyové. Její matka trpí růstovou poruchou a o své dceři tvrdí totéž. Symptomy, které dívka má, však Housovi naznačují, že diagnóza musí být špatná. 

 

Lékařský tým se tedy zprvu zaměří na slinivku. Další možností je rakovina. Výsledky však stále nejsou uspokojivé. House, který kvůli tomu, že nemá přístup ke svému Vicodinu, hrozně trpí, však nakonec přijde s nápadem prověřit dívčinu hypofýzu. Výsledek potvrdí jeho očekávání. Dívka má problém se štítnou žlázou a tím pádem jí chybí růstový hormon.

 

Wilson se nechal chytit od Trittera do pasti a udělal s ním dohodu. Jejím výsledkem je to, že House nepůjde do vězení, když příjme dvoutýdenní léčbu. House se nakonec dohodu rozhodne přijmout, ale je již pozdě. 

 

11. Slova a činy (Words and Deeds) 

Do nemocnice se dostane hasič s podivnými příznaky chování a se srdečními problémy. Muž blábolí a dochází u něho k podivnému střídání teplot.

 

Tým lékařů musí tentokrát pracovat bez House. Ten totiž nastupuje odvykací kůru, aby předešel soudnímu rozsudku, který by ho poslal na léta do vězení. Cameronová ho však na léčení vyhledá poté, co zjistí, že mužovy příznaky propukají v přítomnosti ženy, která je zřejmě partnerkou jeho bratra. House po vyslechnutí všech informací navrhuje elektrošoky. Ty mají vymazat mužovu paměť a tím zamezit mozku vytvářet látku, která poškozuje srdce. Elektrošoky sice udělají to, co House očekával, tým však zjistí, že problémy dál přetrvávají. House po telefonátu Cameronové odejde velmi arogantním způsobem přímo ze soudního jednání, a to za účelem najít to, co tak ničí pacienta. Skutečně odhalí, že muž má nádor přímo na míše. Poté, co se House vrátí na soudní jednání, dojde k obratu k lepšímu. Cuddyová totiž svědčí v jeho prospěch. Tvrdí, že House neukradl Vicodin, nýbrž neškodné placebo, které tam díky Housovu stavu nastražila. House je osvobozen, přesto stráví noc za mřížemi za opovrhování soudem. 

 

12. Jeden den, jeden pokoj (One Day, One Room) 

Cuddyová chce po Housovi, aby sloužil na ambulanci. V ohromném množství případů, které House musí řešit, zažije i několik spíše úsměvných momentů, ale i kuriózních situací. Řeší pacienta, kterému vlezl do ucha šváb, i malého chlapce, který spolkl magnet. Jeden z případů se ho však přímo osobně dotkne. Dívka, které vykazuje známky pohlavní nemoci, se jeví jako znásilněná. House s ní není zprvu schopen komunikovat, a to ani poté, co ostatní lékaři se mu snaží poradit.

 

Dívka však odmítá jiného lékaře. House si k ní sám začne hledat tu správnou cestu až poté, co mu Cuddyová oznámí, že pacientka je v důsledku znásilnění těhotná. Skutečně se mezi oběma začne vznikat dialog. Výsledkem je zjištění, že dívka je nábožensky založená. A že interrupce je pro ni pomalu nemyslitelná. Teprve poté, co se House sám přizná k týrání, které zažil jako dítě ze strany otce, dojde k posunu směrem k lepšímu.  

 

Žánr: televizní seriál

Země původu: USA

Rok vzniku: 2004 – ?

Délka: každý díl cca 45 minut

Původní název: House M. D.

Společnost: Heel & Toe Films / NBC Universal Television / Bad Hat Harry Productions / Shore Z Productions / Moratim Produktions

Natáčeno: Kalifornie, USA

Hrají: Hugh Laurie (vedoucí oddělení diagnostické medicíny Dr. Gregory House), Lisa Edelstein (ředitelka fakultní nemocnice Dr. Lisa Cuddyová), Omar Epps (neurolog Dr. Eric Foreman), Robert Sean Leonard (vedoucí onkologického oddělení Dr. James Wilson), Jennifer Morrison (imunoložka Dr. Allison Cameronová), Jesse Spencer (Dr. Robert Chase), a další 

  

Údaje o DVD:

 

Délka:  

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 2.0 česky

Titulky: česky napevno s anglickým zvukem

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9  

Bonus: žádný