Vapet pro každého – Matrix Hunter

Vapet v ediční řadě Pro každého protentokrát opouští známé tváře asijských mlátiček a nabídne v úterý 18. května 2010 akční sci-fi Matrix Hunter za 48,- Kč. Nehrajete hru, Hra si hraje s vámi…

V nedaleké budoucnosti je identita všech lidí nahrána do systému zvaného Kyberlink, každý má totiž implantovaný speciální mikročip. Kyberlink tak vždy ví, kdo a kde jste. Systém je možné obejít použitím falešné identity, což je ovšem nelegální. Zločinci používají speciální zařízení "SIM" – Simulated Identity iMplants.

 

Dash se živí jako lovkyně právě takových lidí, kteří porušují pravidla. Jednoho dne je najata, aby našla muže, bývalého zaměstnance velké společnosti, který unikl s tajnými informacemi a skrývá se pod falešnou identitou.

 

Během pátrání zjišťuje, že všichni, kdo jsou součástí Kyberlinku, jsou jen figurky v podivné hře. Nikdo není víc než pěšák, kterého je možné kdykoliv obětovat.

 

Průměrně hodnocený snímek má „štěstí" na své původní názvy a u nás ho nejspíš nikdo nezná (= žádné smysluplné komentáře). Zahraniční rozbor šalamounsky praví: Není to tak zlé, jak by mohlo být, což ovšem neznamená, je to dobré. Nálož cyberpunku je taková, že se při nejlepší vůli brzy ztratíte, přesto je tam tolik klišé, že poznáte všechny inspirace za minimálně posledních 10 let.

Zadní strana obalu 

Žánr: Akční / Drama / Sci-fi / Thriller

Země původu: Singapur

Rok vzniku: 2004

Délka: 98 minut

Původní název: 流放化身/ Avatar / Cyber Wars

Světová premiéra: 15. září 2004 – Rusko

Režie: Jian Hong Kuo

Scénář: Christopher Hatton

Produkce: Anthony Fu, Christopher Hatton, Jian Hong Kuo, David Lightfoot

Hudba: Jonathan Price

Kamera: Philipp Timme

Střih: David Flores, Carroll Timothy O’Meara

Kostýmy: Paul Warren

Společnost: Cinemancer Pte Ltd.

Natáčeno: Singapur

Hrají: Genevieve O’Reilly (lovkyně lidí Dash MacKenzieová), Luoyong Wang (policista Victor Huang), Kay Siu Lim (Julius), David Warner (majitel korporace Joseph Lau), Joan Chen (majitelka korporace madam Ongová), Michael De Mesa (Davinder Sandhu), Henry O (strýc Hui), Remesh Panicker (hráč #5), William Sanderson (Riley), T. Sasitharan (ministr), Gerald Chew (Edward Chan), Richard Chua (policista – pochůzkář), Lay Kuan Goh (Mei), Jerry Hoh (policista), Sharon Ismail (Sylvia), Ray Lee (policista – pochůzkář), Dasey Lim (zkoušející medik), Kee Hong Low (kyberkněz), Richard Low (strýc Ban), Bonnie Sta Maria (policista), Dwayne Tan (Ah Kun), Fu Kuen Tang (dealer), Kate Wilson (poručík Crowleyová), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: ?