Hollywood Classic Entertainment – Fame – Cesta za slávou

Z katalogu H.C.E. další kousek v digipackovém balení FilmParáda za 99,- Kč. Tentokrát je to Fame – Cesta za slávou v úterý 22. června 2010. Inspirováno filmovým hitem z roku 1980.

Exploze hudby, tance a výkony těch nejlepších herců a umělců skutečného života. Tito nadaní teenageři cvičili a připravovali se celé dětství, aby dokázali, že jsou těmi nejlepšími z nejlepších. V neuvěřitelně soutěživé atmosféře bude však jejich vášeň podrobena té nejtěžší zkoušce. Snem každého studenta je lišit se od svých vrstevníků a vyniknout. Tréninkový program však komplikují domácí úkoly a zkoušky, a tak se brzy projeví, kdo má nejen talent, ale i disciplínu a píli potřebnou pro celkový úspěch.

 

Fame – cesta za slávou bere svou inspiraci z kultovního snímku ověnčeného několika Oscary z roku 1980, Fame. Se svými nesmazatelnými obrazy studentů radostně tančících na taxících a ústřední písní Ireny Caraové, která zní lidem dodnes v uších, se stal Fame fenomenálním hitem a nezapomenutelným filmovým zážitkem, který si získal srdce diváků na celém světě. Film byl nominován na 6 Oscarů a dva získal za originální hudbu a píseň.

 

Hodnocení se někde tu úspěšně, tu méně úspěšně šplhá k vysněné padesátce: Ze střižny pořadu typu Superstar vezměte nepoužité záběry, nacpěte je do dvouhodinového celku a máte tenhle film. Děj o ničem, ani náznak toho, jak ty děti ohromně dřou, aby se staly dobrými, lepšími, nejlepšími.

Žánr: Drama / Muzikál / Komedie / Rodinný / Romantický

Země původu: USA

Rok vzniku: 2009

Délka: 107 minut (prodloužená verze 123 minut)

Původní název: Fame

Světová premiéra: 23. září 2009 – USA, Los Angeles

Kinopremiéra v ČR: 7. ledna 2010

Režie: Kevin Tancharoen

Námět: Christopher Gore (stejnojmenný film z roku 1980)

Scénář: Allison Burnett

Produkce: Mark Canton, Celine Catalaa, Beth DePatie, David Kern, Gary Lucchesi, Brian McNelis, Eric Reid, Tom Rosenberg, Richard S. Wright

Hudba: Mark Isham

Kamera: Scott Kevan

Střih: Myron I. Kerstein

Kostýmy: Dayna Pink

Společnost: Lakeshore Entertainment / Metro-Goldwyn-Mayer / United Artists

Natáčeno: Los Angeles, Kalifornie, USA / New York City, New York, USA

Hrají: Kay Panabaker (Jenny Garrisonová), Walter Perez (Victor Taveras), Naturi Naughton (Denise Dupree), Asher Book (Marco), Kherington Payne (Alice Ellertonová), Collins Pennie (Malik Washburn), Paul McGill (Kevin Barrett), Bebe Neuwirth (slečna Kraftová), Paul Iacono (Neil Baczynsky), Charles S. Dutton (pan James Dowd), Kelsey Grammer (pan Martin Cranston), Kristy Flores (Rosie Martinezová), Anna Maria (Joy), Megan Mullally (slečna Fran Rowanová), Debbie Allen (slečna Angela Simmsová), Cody Longo (Andy Matthews), Julius Tennon (Denisův otec), April Grace (Denisova matka), Michael Hyatt (Malikova matka), Laura Johnson (Alicina matka), James Read (Alicin otec), Ryan Surratt (Eddie), Howard Gutman (Neilův otec), Dale Godboldo (hudební manažer), J. T. Horenstein (učitel tance), Stephanie Mace (asistentka pana Cranstona), Patrick Censoplano (kluk z Brooklynu), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: