Bontonfilm – Smrt modelky

U oznámených filmů Bontonfilmu už došlo ke konvergenci a všechny oznámené tituly se přesunuly do jedné, pochopitelně té vyšší cenové hladiny. Takže i ve čtvrtek 5. srpna 2010 očekávaný film Smrt modelky by měl být v prodeji za 99,- Kč. Celebrita – aféra – tragédie.

Narodila se jako Vickie Lynn Hoganová. Díky pevnému odhodlání se z ní stala Anna Nicole Smith – playmate, modelka a celebrita.

 

Film popisuje její život a začátky modelingu, po kterém toužila. Po neúspěšných konkurzech, kde zjistila co to obnáší, se rozhodla pracovat v baru jako tanečnice. Když se v Texasu stala svobodnou matkou, bylo jí pouhých sedmnáct let. Domácí život jí ale příliš štěstí nepřinášel. Proto se jednoho dne sbalila a s vidinou světlejší budoucnosti se společně se svou jedinou opravdovou láskou, synem Danielem, vydala do světa, který jí posléze přinesl slávu a bohatství. Ve 20 se stala striptérkou  

 

Jednou si ji pozval do salonku významný host Hawart, který ji obdivoval a moc mu připomínala Marilyn Monroe. Pozval ji i na večeři, kde se dobře bavili, a Anna Nicole souhlasila s jeho přáním, že se do práce už nevrátí. Po nějakém čase ji požádal, aby se k němu i se synem nastěhovala a spolu tak vytvořili rodinu. Fotila pro časopisy a některé fotky poslala do Playboye, kde ji nakonec vybrali. Všichni jeli do Kalifornie, kde nafotila spoustu fotek a rozjela svou kariéru.

  

 

Z playmate se stala modelka, herečka a hvězda reality show. Po nějakém čase ji Hawert požádal o ruku. Její kariéra skončila ve věku 39 let tragickou smrtí.

V pravdivém příběhu o chudé dívce, která přišla k pohádkovému bohatství, si Anna prožívá svůj sen a stává podobným symbolem, jako byl její idol Marilyn Monroe.

 

Stoupající cena neznamená bohužel odpovídající kvalitu, něco málo přes 40 procent: Velmi, ale velmi povrchní film o správném děvčeti z Texasu a velkých snech, který zamlčuje vše, co se do tohoto obrazu nehodí. S realitou to má hodně málo společného a hlavní představitelka je ve své směšné paruce nesnesitelná.

Žánr: Biografický / Drama

Země původu: USA

Rok vzniku: 2007

Délka: 84 minut

Původní název: Anna Nicole

Režie: Keoni Waxman

Scénář: Scott Dodgson, Joseph Nasser

Produkce: Dureyshevar, Joseph Merhi, Jack Nasser, Joseph Nasser, Nanda Rao, Elie Samaha

Hudba: Harry Manfredini

Kamera: Eric J. Goldstein

Společnost: Nasser Group / Montage Entertainment

Natáčeno: Los Angeles, Kalifornie, USA

Hrají: Willa Ford (Vickie Lynn Hoganová/Anna Nicole Smithová), Patrick Ryan Anderson (Daniel Briggs), Richard Herd (J. Howard Marshall), Lesli Kay (Ginger), Allison Dunbar (Cassie), Carlease Burke (Annina ošetřovatelka), Jayne Taini (Bea), Chris Devlin (Howard K. Stern), Nick Faltas (Carl, majitel striptýzového klubu), Lenny Hirsh (Larry Birkhead), Jake Short (Daniel jako dítě), Christian Berney (Daniel jako teenager), Eddie Velez (Michael, fotograf Playboye), Dan Bell (pan Black), Missy Doty (servírka), Rachel Seiferth (pečovatelka), Ruth Livier (chůva), Claire Malis Callaway (učitelka etikety), Deb Snyder (Blackova asistentka), Tegan Summer (doktor Travis), Joe Sagal (doktor v L. A.), Lanre Idewu (zahradník). Gabrielle Richens (Playmate), Joseph Nasser (soudce), Bobby Trendy (sám sebe), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný 16:9 

Bonus: žádný