Blesk – Christine

Říká se to často a bývá to i pravda. Pokud se nějaký herec/herečka proslaví v určité roli, může se snažit jak chce a je následně obsazován(a) do typově velmi podobných úloh. To se stalo i Romy Schneider, která se objevila v historicko-romantických titulech, generacím se zapsala do paměti jako milovaná císařovna Sissi, a proto následně „vyfasovala" podobných rolí plno. Blesk pro ženy přináší z katalogu Hollywood Classic Entertainment další důkaz této éry v pondělí 13. září 2010 za 59,- Kč v podobě filmu Christine. Láska nebo smrt? Vášnivý milostný příběh z Vídně počátku 20. století.

Mladý důstojník Franz Lobheiner (A. Delon – Poloviční šance) chce ukončit svůj poměr s baronkou Lenou Eggersdorf. Potkává mladičkou Christine (R. Schneider – Smrt v přímém přenosu), zamiluje se do ní a chce se s ní oženit.

Zatím však baron Eggersdorf odhalí milostnou aféru své ženy a vyzve Lobheinera na souboj. Jak dopadne tento dramatický milostný čtyřúhelník?

Hodnocení kolem 70 procent: Pořád je to Romy v dobách idealizovaného Rakouska, ale už to nejsou sladkobolné hříčky o císařovně. Charaktery jsou zajímavé, solidní herecké obsazení a nakonec to není ani až tak velká romance.

Zadní strana obálky 

Žánr: Drama / Romantický

Země původu: Francie / Itálie

Rok vzniku: 1958

Délka: 97 minut

Původní název: Christine

Světová premiéra: 19. prosince 1958 – SRN

Režie: Pierre Gaspard-Huit

Námět: Arthur Schnitzler (divadelní hra "Liebelei")

Scénář: Pierre Gaspard-Huit, Georges Neveux, Hans Wilhelm

Hudba: Georges Auric

Kamera: Christian Matras

Střih: Louisette Hautecoeur

Kostýmy: Rosine Delamare

Společnost: Spéva Films / Play Art / Rizzoli Film

Natáčeno: Studios de Boulogne-Billancourt/SFP – 2 Rue de Silly, Boulogne-Billancourt, Hauts-de-Seine, Francie

Hrají: Romy Schneider (Christine Weiringová), Alain Delon (Franz Lobheiner), Micheline Presle (baronka Lena Eggersdorfová), Sophie Grimaldi (Mizzie), Fernand Ledoux (Weiring), Jacques Duby (Joseph Binder), Jean-Claude Brialy (Theo Kaiser), François Chaumette (Wimmer), Jean Galland (baron Eggersdorf), Jacques Toja (Schaffer), Bernard Dhéran (kapitán Lansky), Jean Lagache (Linz), Jean Davy (plukovník), Allain Dhurtal (Lansky), Colette Proust, Joseph Egger, Carl Lange, Claudine Auger, Jean-Pierre Zola, a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 francouzsky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (1,66:1, podle imdb.com 1,37:1)

Bonus: žádný