North Video – Nebezpečný kód

To jméno asi netřeba nikomu, kdo se motal někdy kolem IT, příliš představovat. Ono poučit se třeba v jeho Umění klamu nezaškodí, když se cvičně někomu chcete pohrabat v soukromí. North Video přichází v pondělí 5. prosince 2010 s filmem Nebezpečný kód za 69,- Kč. Dva roky po něm marně pátrá FBI. Když náhodou prolomí počítačový kód vládního bezpečnostního experta, kruh kolem něho se začíná uzavírat. Kevin Mitnick…

Na úvod jen poznámku – je vidět, v jakém stavu jsou vydavatelské plány, když obal avizuje vydání Lundgrenova Odstřelovače, který už je dávno na pultech.

Když byl Kevin Mitnick mladý, tak se hackováním bavil do té doby, než jej chytila FBI a on dostal podmínku. Ještě během podmínky se však dostal k systému S. A. S., díky kterému se mohl připojit na jakoukoliv linku. Systém se zdál nezlomný, ale Mitnick jej překonal a začal krást informace v hodnotách, které se pohybovaly v milionech.

Z traileru

Dva roky po něm marně patrála FBI. Pak najali Tsotumu Shikomura. Experta, který je placen vládou a velkými firmami k tomu, aby byl před hackery vždy o krok napřed. Teď se však zdá, že našel v Mitnickovi úplně nového protivníka a souboj se brzy přenese z klávesnice i do reálu.

Z traileru

Kauza hackera Kevina Mitnicka vrcholila v 90. letech minulého století. Mediální kampaň byla tehdy tak silná, že sama soudkyně v procesu uvěřila tomu, že Mitnick je schopen odesláním příkazu ze svého počítače rozpoutat mezinárodní konflikt.

Z traileru

Byl označen za „nebezpečného společnosti, je-li vybaven klávesnicí“. Ve vězení strávil pět let a ani potom nesměl po nějaký čas používat jakoukoli komunikační technologii, včetně internetu.

Z traileru

V současné době Mitnick podniká v oboru bezpečnostního poradenství a snaží se šířit povědomí o nebezpečí nelegálních průniků do počítačových sítí.

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Hodnocení od 60 do 70 procent: Výborný film o hackerech, jehož realističnost asi málokdo docení. Nebo taky Hrozně nezáživný film, jehož jediným kladem je to, že je podle skutečnosti.

Zadní strana obálky

Žánr: Thriller / Krimi / Drama

Země původu: USA

Rok vzniku: 2000

Délka: 92 minut (1:31:42)

Původní název: (Hackers 2:) Takedown

Režie: Joe Chappelle

Námět: Tsutomu Shimomura, John Markoff (román „Takedown“)

Scénář: David Newman, Leslie Newman, John Danza, Howard A. Rodman

Produkce: Danny Dimbort, Dave Duce, Denise Leong, Avi Lerner, Mary Montiforte, Andrew Rona, Ric Rondell, Scott Shiffman, Tsutomu Shimomura, John Thompson, Bob Weinstein, Harvey Weinstein, Brad Weston

Hudba: Chris Holmes, James Kole

Kamera: Dermott Downs

Střih: Joe Rabig

Kostýmy: Terry Dresbach

Společnost: Dimension Films / Millennium Films / Hacker Productions

Natáčeno: Wilmington, North Carolina, USA

Hrají: Skeet Ulrich (Kevin Mitnick), Russell Wong (Tsutomu Shimomura), Angela Featherstone (Julia), Donal Logue (Alex Lowe), Christopher McDonald (Mitch Gibson), Master P (Brad), Tom Berenger (McCoy Rollins), Jeremy Sisto (Lance ‚Icebreaker‘ Petersen), Amanda Peet (Karen), Ethan Suplee (Dan Bradley), Dorit Sauer (Shelley), Mark Joy (předseda výboru), Scott Cooper (Jake Cronin), Ned Bellamy (Tom Fiori), Sara Melson (Rachel), Michael Town (strážce Ray), J. C. Quinn (seržant Tom Janks), Sam Robison (Joel), Tim Parati (Chris Munson), David Lenthall (Mike Lechy), Cedrik Terrell (Ron Bowie), Scott Simpson (Quinn, Danův kontakt), Mark Jeffrey Miller (Quinnův společník), Mike Pniewski (obchodník), Cara Stoner (Jane), Michael Burgess (bezpečnostní důstojník), a další

Menu DVD

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1, 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Nastavení zvuku a titulků

Obraz: barevný 4:3 (podle imdb.com 1,85:1) – neuvěřitelné, trailer je ve správném formátu a film na disku v ořezu…

Bonus: upoutávky na začátku DVD, kinohity 2010, pro děti, dále nabízíme