Bontonfilm – 8 mm 2

Co na tom, že film s tím původním nemá nic společného, že jsou v něm jiní herci a dělal ho jiný štáb? On ten název třeba někoho přitáhne… Bontonfilm zařazuje do Hvězdné edice ve středu 15. prosince 2010 direct-to-video thriller 8 mm 2 za 99,- Kč.

Do spárů nemilosrdného podsvětí plného peep shows, erotických klubů a sexu po internetu vstupuje ctižádostivý politik David Huxley, který tím může ztratit vše. Je totiž tajně natočen během žhavých hrátek se svou snoubenkou Tish a překrásnou mladou modelkou . David teď musí dostat vyděrače, který po něm chce za negativy nehorázné peníze.

 

Ale když honba za vyděračem končí vraždou a David je unesen, jeho snoubence Tish nezbývá než výkupné 5 miliónů sehnat. Jinak přijde její milenec o slibnou kariéru nebo dokonce o život.

 

A jak je vcelku obvyklé, „volné" pokračování dalece zaostává za svým vzorem, hodnocení je na 45 procentech: Jediným zajímavým místem snímku jsou časté až téměř pornografické záběry, jinak levná a předvídatelná blbina.

Žánr: Krimi / Drama / Mysteriozní / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 2005

Délka: 106 minut

Původní název: 8MM 2

Světová premiéra: 22. listopadu 2005 – USA

Kinopremiéra v ČR: 6. května 1999

Režie: J. S. Cardone

Scénář: Robert Sullivan, Dylan Tarason

Produkce: Al Burgess, J. S. Cardone, Scott Einbinder, Carol Kottenbrook, Péter Miskolczi, Gábor Váradi

Hudba: Tim Jones

Kamera: Darko Suvak

Střih: Elena Maganini

Kostýmy: Amanda Friedland

Společnost: Screen Gems / Sandstorm Films / Eurofilm Stúdió

Natáčeno: Budapešť, Maďarsko

Hrají: Johnathon Schaech (David Huxley), Lori Heuring (Tish Harringtonová), Bruce Davison (velvyslanec Harrington), Julie Benz (Lynn Kraftová), Valentine Pelka (Gorman Bellec), Zita Görög (Risa), Robert Cavanah (Richard Kraft), Alex Scarlis (Perry Harrington), Jane How (paní Harringtonová), Barna Illyés (detektiv Kovacs), F. J. Flynn (Vernon), Andrew Fettes (Mick), Ferenc Kovács (Gábor), Géza Schramek (Josef Klim), George Mendel (pan Szamos), Márta Téli (paní Szamosová), Matt Devere (lhář), Lili Bordán (Dóra), Francesca Da Costa Kingdon (Deedee), Ágnes Bánfalvy (majitelka obchodu), Máté Haumann (Fabian), Judit Viktor (Kiele), László Áron (muž), Imola Gáspár (žena), Sandra Shine aka Judit Diós (Cilla), György Bánffy (soduce), Katalin Kiraly (stenografka), Tamás Tóth (kněz), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, polsky, maďarsky

Titulky: česky, anglicky, arabsky, bulharsky, chorvatsky, dánsky, finsky, hebrejsky, islandsky, maďarsky, norsky, polsky, rumunsky, řecky, slovinsky, turecky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: