Filmexport Home Video – 3x historický film

A ještě jeden výběr ze skladových zásob do nového roku, na obalech je avizován v úterý 11. ledna 2011 od Filmexport Home Video na pulty za 149,- Kč balík s názvem 3x historický film. Reálné vydání proběhlo až ve středu 12. ledna 2011.  

Mix obsahuje následující filmy:

Ján Roháč z Dubé 

V bitvě u Lipan byla zničena hlavní síla husitských vojsk. Ti, kteří nepadli, byli buď upáleni, nebo uvrženi do vězení. Mezi posledními byl i Jan Roháč z Dubé. S posledními Tábority odchází na hrad Sion a Zikmundovi poslal ke korunovaci list, ve kterém ho prohlásil za "škůdce země". Zikmund proti němu posílá vojsko. To po dlouhém obléhání hrad Sion obsadí, zapálí a husity zajme. Kdo další se odváží bojovat proti Zikmundovi?

Jánošík 

Druhé zpracování legendárního příběhu o slovenském lidovém hrdinovi s výrazným výkonem Pal’o Bielika v titulní roli Jury, který po návratu ze studií nenajde doma otce ani matku. Dovídá se, že otec byl ubit ve vězení. Odchází do hor, aby spolu s dalšími muži pomstili panskou zvůli. Martin Frič získal za tento film čs. filmovou cenu za rok 1936 a Ferdinand Pečenka cenu za nejlepší fotografii. JÁNOŠÍK byl příznivě pčijat mezinárodní filmovou kritikou při svém uvedení na benátském Biennale a ještě v témže roce byl prodán do 32 států jako jediný čs. film z celého období první republiky, který úspěšně pronikl do všech velkých evropských i mimoevropských zemí. V Jánošíkovi lze jak po stránce umělecké, tak i po ekonomicko – výrobní spatřovat ojedinělý pokus o realizaci v pravém slova smyslu československého filmu.

Černý prapor 

Na ruzyňském letišti přistálo letadlo s příslušníky francouzské cizinecké legie, kteří se vracejí domů. Na letišti čeká matka Václava Malého z Plzně, ale syn mezi navrátilci není. Václav se v džungli seznámil s Petrem, Tadeuszem a Gerhardtem. Všichni chtějí dezertovat, neboť mají dost surového jednání seržanta Storcha, který spáchal i vraždu. Václav zažil nebezpečný boj v džungli a přihlížel vyvraždění vesnice. Při ústupu našel raněného poručíka Wolfa, kterému zachránil život a posléze zjistil, že jejich osudy se již protnuly na sklonku války v Plzni. Chce s Wolfem skoncovat a proto s ním jde dobrovolně na průzkum džungle. Nikdo z nich se nevrátí… 

Detaily jako vždy v příslušných odkazech.

Zadní strana balení