Filmag horor – 30 000 mil pod mořem

Někteří utahují šrouby a nadále plánují DVD na každý den týdne, někteří si naopak dopřávají oddech. Obálky Filmag ve všech edičních řadách budeme na stáncích nalézat už jen jednou za 14 dní, takže ve středu 12. ledna 2011 bude za 59,- Kč tento týden v řadě Horor jediný zástupce 30 000 mil pod mořem. Hororové zpracování fantastického příběhu Julese Vernea (další videofilm se značkou Asylum).

V tomto moderně převyprávěném klasickém sci-fi příběhu Julese Vernea využívá kapitán Nemo svou supermoderní ponorku k vykonání pomsty na lidech žijících na povrchu Země. Naštěstí pro lidstvo je mu v patách neohrožený poručík Michael Aroonnaux v podání akční hvězdy Lorenza Lamase.

 

Od chvíle, kdy se kapitán Nemo rozhodl napravit křivdy, které se mu v minulosti staly, nemůže si být svým životem nikdo jistý. Ve své ponorce, ze které mezitím udělal dokonalé zabijácké plavidlo, se šílený dobrodruh mstí každému, koho na své pouti potká. A věřte, že se přitom neštítí využít i těch nejstrašlivějších monster, která kdy žila pod mořskou hladinou.

Asylum forever!

Obrazovka z DVD

Lorenzo osobně

Obrazovka z DVD

Nemo přichází 

V hodnoceních o hororu ani slovo (jediným hororem je tedy asi jako obvykle samotný film), domácí zdroje nic smysluplného, imdb.com kolem 30 procent: Pochopitelně s předlohou to má společné jen pár jmen, jinak nic. Že je Lorenzo Lamas špatný herec, víme dávno – abyste se v tom utvrdili, tak kvůli tomu se opravdu dívat netřeba. Možná, když budete počítat logické a faktické chyby – pak se třeba pobavíte.

Zadní strana obálky 

Žánr: Akční / Sci-fi

Země původu: USA

Rok vzniku: 2007

Délka: 82 minut (1:21:52)

Původní název: 30,000 Leagues Under the Sea

Světová premiéra: 9. září 2007 – USA

Režie: Gabriel Bologna

Námět: Jules Verne (román "20,000 Leagues Under the Sea")

Scénář: Eric Forsberg

Produkce: Paul Bales, Nick Everhart, Justin Jones, David Michael Latt, David Rimawi

Hudba: David Raiklen

Kamera: Mark Atkins

Střih: Matthew Alson Thornbury

Společnost: Anthill Productions / The Global Asylum

Natáčeno: Los Angeles, Kalifornie, USA

Hrají: Lorenzo Lamas (poručík Michael Aronnaux), Sean Lawlor (kapitán Nemo), Natalie Stone (poručík Lucille Concielová), Kim Little (specialistka Donna Sustinová), Victor J. Springer (kapitán Farrgut), Emilio Roso (Ramirez), Michael Tower (kapitán Anderson), Damien Puckler (Blackwell), Declan Joyce (Cooper), Rob Filson (dělstřelec), John Tessier (Canner), Kenn Jenkins (Nemův první důstojník), Spencer Jones (navigátor Ruskin), Dorothy Drury (první důstojník Clarkeová), Dan Halladay (první důstoník Means), John LoBiondo (námořník Bogel), John Murphy Jr. (obsluha radaru Bob), Sean McCaffery (navigátor), Eduardo Alvarado (stráž), Tansu Kizis (stráž), Isabella Cascarano (kráska), a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

 

Zvukové stopy

 

Obraz: barevný PAL 16:9 (1,78:1, podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: z naší nabídky