Hollywood Classic Entertainment – Ukradli torzo Jupitera

V ediční řadě Filmopolis, zaměřené spíš na pamětníky, Hollywood Classic Entertainment připravil ve středu 12. ledna 2011 za 99,- Kč komedii Ukradli torzo Jupitera. A jak to tak již bývá, dostáváme zase nášup k předkrmu, který nebyl – jde totiž o volné pokračování filmu Něžné kuře. Ztřeštěná honba za překupníky s uměním.

Novomanželé – policejní inspektorka Lise a profesor řečtiny Antoine – odjíždějí na svatební cestu do Řecka (ostatně kam jinam). Zdá se, že je čekají jen antické památky, slunce, moře a dobré víno, ale opak je pravdou.

Osudovým se jim stává setkání s poněkud rozevlátou kouzelnou koketou Agnes, manželkou potrhlého francouzského archeologa Charlese, protože díky této nesourodé manželské dvojici mají na krku vrahy, policii i překupníky s uměním.

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD 

Charles objeví při vykopávkách torzo antické sochy a je rozhodnut darovat je Louvru. Agnes, kterou už nebaví žít v mizerných podmínkách archeologického tábora, je chce prodat. Pro svůj záměr přemluví obratného místního námořníka, aby vzal torzo k posouzení a odhadu ceny.

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD 

Námořník je však nalezen zavražděný, přičemž torzo zmizí. Místní policie podezřívá z vraždy Charlese a Antoinea zatýká jako jeho spolupachatele. Lise se pouští do záchranné akce, ale dříve, než může oba muže zbavit obvinění, ztřeštěná Agnes pomůže oběma k útěku z vězení. Lise nyní musí pomoci všem v úniku před policií, navíc musí najít skutečného vraha a získat fragment sochy zpět…

U nás podstatně oblíbenější, než v zahraničí, imdb.com ani ne 60 procent, csfa.cz naproti tomu 80: Klasický kvalitní francouzský humor. Svižnější, zábavnější, vtipnější a sympatičtější než Kuře.

Zadní strana obalu 

A jak jsme proprali na Dámě, potěšující je fakt, že je použit původní dabing s Věrou Galatíkovou a Čestmírem Řandou.

Žánr: Komedie

Země původu: Francie

Rok vzniku: 1980

Délka: 97 minut (1:36:11)

Původní název: On a volé la cuisse de Jupiter

Světová premiéra: 6. února 1980 – Francie

Režie: Philippe de Broca

Námět: Jean-Paul Rouland, Claude Olivier

Scénář: Michel Audiard, Philippe de Broca

Produkce: Robert Amon, Georges Dancigers, Alexandre Mnouchkine

Hudba: Giorgos Hatzinasios

Kamera: Jean-Paul Schwartz

Střih: Henri Lanoë

Kostýmy: Catherine Leterrier

Společnost: Les Films Ariane / Mondex Films / France 3

Natáčeno: Korfu, Řecko

Hrají: Annie Girardot (Lise Tanquerelleová), Philippe Noiret (Antoine Lemercier), Francis Perrin (Charles-Hubert Pochet), Catherine Alric (Agnes Pochetová), Marc Dudicourt (Spiratos), Paulette Dubost (Liseina matka), Roger Carel (Sacharias, konzervátor), Anna Gaylor (francouzská turistka), Gabriel Cattand (starosta), Philippe Brizard (francouzský turista), Nikos Tsachiridis, Nikos Dafnis, Vassilis Kolovos (policejní inspektor), a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 francouzsky, česky

Titulky: česky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3 (podle imdb.com 1,66:1)

Bonus: žádný