Eusebius – Zahulíme, uvidíme

Už je to nějaký pátek, co se objevilo na pultech DVD pod značkou vydavatele Eusebius. Bez ohlášení jsme se dočkali v pátek 30. ledna 2009 mírně změněné grafiky a především jiného žánru, po thrillerech je na řadě komedie, konkrétně Zahulíme, uvidíme za 49,- Kč. Vedlejším efektem konzumace marihuany bývá mimo jiné intezivní pocit hladu. Přesně tohle postihne dvojici spolubydlících Harolda a Kumara, a to jako na potvoru právě ve chvíli, kdy v televizi běží neobyčejně podmanivá reklama na hamburgery White Castle.

Hrdiny stoprocentně nekorektní huličské komedie jsou dva naprosto rozdílní kámoši: upjatý Harold svůj život zasvětil bankovním investicím a tajnému pokukování po hezké sousedce Marii. Zato ležérní Kumar si navzdory svému talentu pro medicínu nedělá hlavu s ničím včetně toho, že by už konečně měl dospět. Na co nestačí, to okecá.

Odjakživa však ty nejdůležitější věci rozhodují spolu. Co se stane, když se tihle dva rozhodnou oslavit konec pracovního týdne společně? Obyčejný hamburger od firmy White Castle se během nekonečné, divoké páteční noci mění v nedosažitelnou vidinu. Zato se oba kámoši na cestě do New Jersey a zase zpátky dostávají do neuvě-řitelných problémů. Jejich putování je plné nejpodivnějších setkání a nejbláznivějších událostí.

Režisér Danny Leiner navazuje na fenomenální úspěch své teenagerské veselohry Hele, vole, kde mám káru? (2000). Pokud jste se u ní řehtali, určitě se vám bude líbit i tenhle film, v němž se hlavních rolí ujali John Cho (Prci, prci, prcičky) a Kal Penn (Sexy párty).

Žánr: Komedie

Země původu: USA / Kanada / Německo

Rok vzniku: 2004

Délka: 84 minut

Původní název: Harold & Kumar Go to White Castle / Harold & Kumar Get the Munchies

Světová premiéra: 20. května 2004 – USA

Premiéra v kinech ČR: 27. ledna 2005 s titulky

Režie: Danny Leiner

Scénář: Jon Hurwitz, Hayden Schlossberg

Produkce: Jim Miller, David Brewington, J. Miles Dale, Joseph Drake, Hanno Huth, Nathan Kahane, Carsten H.W. Lorenz, Jim Miller, Luke Ryan, Greg Shapiro, James D. Stern

Hudba: Eric Speier, Ali Theodore, David Kitay

Kamera: Christopher Ball, Bruce Douglas Johnson

Společnost: Endgame Entertainment / Harold & Kumar / Kingsgate Films / New Line Cinema / Senator International

Natáčeno: Caledon, Ontario, Kanada / Erin Mills Parkway, Mississauga, Ontario, Kanada / Garden State Parkway Toll Booth, Garden State Parkway, New Jersey, USA / Hoboken, New Jersey, USA / Mississauga, Ontario, Kanada / Toronto, Ontario, Kanada / University of Southern California, Los Angeles, Kalifornie, USA

Hrají: John Cho (Harold Lee), Kal Penn (Kumar Patel), Ethan Embry (Billy Carver), Robert Tinkler (J.D.), Fred Willard (dr. Willoughby), Steve Braun (Cole), Paula Garcés (Maria), David Krumholtz (Goldstein), Siu Ta (Cindy Kimová), Sandy Jobin-Bevans (Palumbo), Malin Akerman (Lianne), Eddie Kaye Thomas (Rosenberg), Ryan Reynolds (zdravotní bratr), Jamie Kennedy (Creepy Guy), Neil Patrick Harris (sám sebe), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 1,85:1

Bonus: Dráždič (trailer, 2:13 min. – anglicky s českými titulky), Pokec (rozhovory: Danny Leiner, rejža – 3:05 min., John Cho, "Harold Lee" – 4:07 min., Kal Penn, "Kumar Patel" – 1:43 min., Paula Garcés, "Maria" – 1:40 min., všechny rozhovory anglicky s českými titulky), Matroš navíc (vystřižené scény, delší verze: Úlety – 2:34 min., Vodpad – 2:31 min., Čím delší, tím lepší – 10:28 min., všechny scény anglicky s českými titulky), Jak se motalo (z natáčení filmu: 19:51 min. – anglicky s českými titulky), Žrouti z White Castle (3:03 min. – anglicky s českými titulky)

Videoukázka:

{youtube}CmSvLOLy0gY{/youtube}